Nieuws

FSV wil dat Feyenoord onderzoek start naar terugkeer Ajax-fans bij Klassieker

on

De Feyenoord Supporters Vereniging wil dat Feyenoord onderzoekt of Rotterdamse fans wel zitten te wachten op een terugkeer van Ajax-supporters naar De Kuip. De supportersvereniging heeft geen problemen met het plan van burgemeester Aboutaleb om geleidelijk weer supporters van Ajax toe te laten bij de klassieker. Maar de vereniging betwijfelt of daar wel behoefte aan is.

Hoe de verhouding is tussen de voor- en tegenstanders van uitsupporters bij de klassieker is niet duidelijk. De supportersvereniging betreurt dat en pleit voor een enquête.

”We hebben bij de club een jaar geleden een voorstel gedaan voor een enquête om te kijken of er wel behoefte is”, zegt Wim van Merkensteijn van de supportersvereniging.

“De club wilde toen graag in gesprek met Ajax. Daarmee is de bal komen te liggen bij de clubs, niet zozeer bij de supportersvereniging.”

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam stelde gisteren in Rijnmond Nu voor om in drie jaar tijd in stapjes uitsupporters toe te laten bij de wedstrijden Feyenoord-Ajax. Voorwaarde is wel dat supporters on speaking terms zijn en beloven dat ze afzien van geweld en vandalisme.

De rivaliteit tussen beide clubs moet leuk blijven, vindt Aboutaleb. De Feyenoord Supporters Vereniging zegt niet te begrijpen wat de burgemeester bedoelt. De verenigingen van beide clubs zijn al jaren on speaking terms, zegt Van Merkensteijn.

De meest recente editie van de klassieker werd dit weekeinde gespeeld. Dat draaide uit op een teleurstelling. In de Kuip won Ajax met 1-4.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou