Nieuws

Fred Rutten vindt duel met PSV niet cruciaal

on

Feyenoord treedt woensdag tegen koploper PSV aan als nummer vier van de Eredivisie. Het gat met de Eindhovenaren zou bij verlies kunnen oplopen tot twaalf punten, maar trainer Fred Rutten ziet de topper niet als cruciaal.”Daar geloof ik absoluut niet in.”

Volgens de trainer van de Rotterdammers is het seizoen nog lang en wordt er in deze fase nog niets beslist. ”Als we van PSV winnen, hebben we echt het seizoen nog niet gewonnen en als we verliezen of geijkspelen, hebben we nog achttien wedstrijden om ons te ontwikkelen. Het gat is dan wel groot geworden, maar je weet dan nooit hoe een seizoen kan lopen.”

Ook aanvaller Jean-Paul Boëtius ziet het belang van de confrontatie in Eindhoven, maar vindt niet dat er daardoor extra druk op het team komt te staan. ”Het is een heel belangrijke en heel mooie pot. We weten we als winnen, we het gat verkleinen en als we verliezen het gat groter wordt. Dat brengt echter geen extra druk met zich mee, omdat we pas op de helft van de competitie zijn.”

In het met 2-2 gelijkspel tegen AZ verloor Feyenoord niet alleen twee dure punten, maar raakte het ook Jens Toornstra kwijt met een hamstringblessure. ”Een blessure is altijd zuur. Ongeacht of het om een basisspeler gaat of een ander selectielid. Uiteindelijk moeten we verder en we hebben genoeg kwaliteiten om de blessure van Jens op te vangen”, meent de vleugelaanvaller.

”Ik besteed daar geen aandacht aan”, zegt Rutten over het gemis van Toornstra. ”We hebben al vaker iemand met een blessure gehad en ik ga liever uit voor de spelers die er wel zijn. Het leven gaat gewoon weer door”, zegt Rutten, die de zwakke competitiestart als een enorm nadeel ziet. ”Maar dat is het verleden. Ik heb bij deze grote club geleerd om van week tot week te kijken.”

Door de afwezigheid van Toornstra heeft Rutten de optie om Boëtius niet vanaf de linkerkant, maar op de rechterflank te laten starten. ”Ik heb in de jeugd vaak rechtsbuiten gestaan. De laatste drie jaar van de opleiding heb ik wel eens aan de linkerkant gespeeld. Ik ben als linksbuiten bij het eerste elftal gehaald en ben nooit meer van die positie af gekomen. Het is voor mij dus zeker een mogelijkheid om op de rechterflank te spelen en als ik daar moet staan, dan sta ik er”, aldus Boëtius.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_8317.PNG