Nieuws

“Fraser ontslagen bij Vitesse”

on

Vitesse heeft Henk Fraser ontslagen, melden Omroep Gelderland en De Telegraaf woensdagochtend. Na een crisisberaad heeft de Arnhemse club besloten om de 51-jarige trainer vier wedstrijden voor het einde van het seizoen opzij te zetten. Assistent-trainer Edward Sturing neemt de taken van Fraser over.

Het ontslag komt niet uit de lucht vallen. Na de met 1-0 verloren wedstrijd tegen NAC Breda van afgelopen zaterdag werd bekend dat de clubleiding van Vitesse in overleg ging over de toekomst van Fraser, die zelf van niets wist. Woensdag is de knoop doorgehakt en heeft de club besloten om de oefenmeester vier duels voor het einde van de competitie opzij te zetten.

Fraser wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de afgelopen weken. Onder zijn leiding verloor Vitesse drie van de afgelopen vier duels. Voor plaatsing voor de play-offs moet Vitesse minstens achtste eindigen. De Arnhemmers staan nu zevende met 42 punten, maar de slechte resultaten van de afgelopen weken zijn voor de club voldoende aanleiding om Fraser nog voor het einde van de competitie opzij te zetten.

Vitesse heeft het ontslag nog niet bevestigd, maar de verwachting is dat dat woensdagmiddag wel gaat gebeuren. Dan wordt ook de spelersgroep ingelicht door de club. Sturing neemt het van Fraser over, die volgend seizoen op zijn beurt wordt vervangen door Leonid Slutsky.

Bron: Voetbalprimeur.nl