Nieuws

Fox zendt vanaf 19 augustus uit

on

De nieuwe Nederlandse tv-zender Fox start op 19 augustus met uitzenden. Dat heeft de zender bekendgemaakt. Ziggo-abonnees van digitale televisie kunnen de zender in ieder geval ontvangen. FOX is nog in onderhandeling met andere aanbieders van digitale televisie.

Afgelopen juni werd bekend dat het Amerikaanse tv-concern ook in Nederland gaat uitzenden. Fox biedt vanaf augustus series, films en sportprogramma’s aan. De zender richt zich op iedereen boven de 12 jaar.

“De zender zal de komende jaren stap voor stap worden opgebouwd”, zegt zenderdirecteur Van Vliet. “Vooral de live-programmering zal een belangrijke trekker zijn voor de sport- en voetballiefhebber.”

Sinds vorig jaar is Fox eigenaar van betaalzender Eredivisie Live en bezit het concern de voetbalrechten van de eredivisie. Vanaf augustus volgend jaar is de nieuwe zender Fox verplicht de samenvattingen op het open net uit te zenden. Tot die tijd zijn de samenvattingen bij de NOS te zien.

Of de eredivisiewedstrijden van komend seizoen al vanaf volgende week rechtstreeks te zien zijn op de betaalsportzender van Fox, is nog onzeker. Er zijn nog geen afspraken met de kabelaanbieders over doorgifte. De prijzen voor een jaarabonnement en losse wedstrijden zijn vergeleken met voorganger Eredivisie Live gestegen.

Bron: NOS.nl