FOTOVERSLAG SC HEERENVEEN – FEYENOORD

Feyenoord heeft vandaag drie zeer belangrijke punten gepakt in en tegen Heerenveen.
In het Abe Lenstra Stadion kwam Feyenoord in de 18e minuut op achterstand door een penalty.
Miquel Nelom die de eerste helft totaal niet in de wedstrijd zat veroorzaakte de penalty na een overduidelijke overtreding op Ghoochannejhad.
Na deze tegengoal kreeg Heerenveen steeds grotere mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen.
Gelukkig voor Feyenoord stond óf het vizier niet op scherp óf stond Brad Jones de Friezen in de weg met de meest geweldige reflexen.

Met hangen en wurgen bereikten we de rust met enkel een doelpunt verschil.

In de rust zal de technische staf ontzettend tekeer te zijn gegaan, want de heren tapten het tweede bedrijf uit een geheel ander vaatje. Duels werden gewonnen en de heren streden voor iedere meter.
Dit resulteerde al na 11 minuten in een doelpunt en trok Jorgensen de stand gelijk.
Vervolgens was het Vilhena die een kwartier later de stand op 1-2 bracht en het uitvak deed ontploffen van vreugde.

Helaas konden we het belangrijke doelsaldo niet verder uitbreiden, maar na wat we de tweede helft gezien hadden keerde het Legioen toch tevreden huiswaarts.
Onderweg naar Rotterdam e.o. luisterden veel Feyenoorders naar Radio 1 om de verrichtingen in Kralingen
te volgen. Toen daar omstreeks 16:25u werd afgefloten werd de terugreis NOG aangenamer omdat de aartsrivaal met 1-1 gelijkspeelde en Feyenoord daardoor op 6 punten voorsprong kwam.