FOTO’S WILLEM II – FEYENOORD ONLINE

Feyenoord heeft een punt overgehouden aan het uitduel met Willem II. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kreeg het deksel in de slotfase op de neus. Steven Berghuis zorgde vanaf elf meter nog voor een voorsprong, maar in de 85ste minuut maakte Fran Sol gelijk: 1-1.

Van Bronckhorst koos voor de competitiewedstrijd in het Koning Willem II Stadion voor een iets gewijzigde formatie, met Nicolai Jørgensen in de punt van de aanval en Robin van Persie als aanvallende middenvelder. Het was voor de Deense spits zijn eerste optreden vanaf de aftrap, maar ook hij had moeite om het de Willem II-defensie lastig te maken.

Pas na rust kwam Feyenoord wat beter in de wedstrijd en volgden er meerdere kansen. Zo knikte Eric Botteghin de bal na een hoekschop in de handen van Wellenreuther en werd Berghuis gevaarlijk met een voorzet (voorlangs) en een schot (redding van de doelman). Bij de derde poging van laatstgenoemde was het raak.

Berghuis ging achter de bal staan nadat die door arbiter Kevin Blom op de stip werd gelegd. Bij een hoekschop werd Jan-Arie van der Heijden naar de grond gewerkt en dit werd gezien door de videoscheidsrechter. Die riep Blom naar de zijkant, waarna een strafschop werd toegekend. Berghuis maakte vanaf elf meter geen fout en schoof de bal binnen: 0-1.

De buitenspeler leek met zijn treffer in de 73ste minuut voor de eindstand te zorgen, maar vijf minuten voor het einde kwam Willem II alsnog langszij. De Tilburgers veroverden de bal op de rechterflank en schakelden razendsnel om. Sol was het eindstation en de spits tikte de bal bij de eerste paal binnen.