FOTOREPORTAGE FEYENOORD – FC UTRECHT ONLINE

Feyenoord heeft zondagmiddag een belangrijke 1-0 overwinning geboekt op FC Utrecht. De ploeg was de bovenliggende partij, maar sleepte pas op de valreep de drie punten binnen. Aanvoerder Robin van Persie tekende drie minuten voor tijd voor de bevrijdende treffer door raak te koppen uit een voorzet van Jeremiah St. Juste.

De overwinning van Feyenoord was meer dan verdiend te noemen. De ploeg had in de kletsnatte Kuip het meeste balbezit (64 procent) en kreeg ook veruit de meeste kansen. Van Persie was voor rust de meest gevaarlijke Feyenoorder, met in totaal zeven doelpogingen. De aanvaller had pech dat zijn pogingen naast en over gingen, terwijl ook doelman David Jensen enkele keren redde. Ook bij schoten van onder anderen Steven Berghuis en Jordy Clasie lag de goalie in de weg.

Waar FC Utrecht in de eerste helft geen enkele kans kreeg, daar beten de bezoekers na rust meer van zich af. Zo moest Eric Botteghin een bal van de lijn halen en zag het legioen tot haar opluchting dat Joris van Overeem de bal breed speelde en niet zelf op het doel schoot.

Na een uur bracht Giovanni van Bronckhorst spits Nicolai Jørgensen binnen de lijnen in plaats van Jens Toornstra. De Deense spits kreeg een kwartier voor tijd een grote kopkans op aangeven van Van Persie, maar zag zijn kopbal naast het doel verdwijnen. Toen ook een vlammend schot van Sam Larsson op de vuisten van Jensen verdween, begon de tijd steeds meer te dringen.

Feyenoord bleef echter geloven in een goed resultaat en kreeg daarvoor drie minuten voor tijd de beloning. Berghuis gaf de bal met een fraai hakje mee aan de opgekomen Jeremiah St. Juste, wiens afgemeten voorzet door Van Persie in de linkerhoek werd gekopt.