Feyenoordinbeeld

Feyenoordsupporters tussen Man United supporters 

on

Feyenoordsupporters zonder kaartje voor de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United proberen op grote schaal via Engelse contacten het stadion in te komen. Als dat lukt, zitten er morgen vermoedelijk honderden Rotterdammers tussen de Engelse fans in de thuisvakken op Old Trafford.
.
Feyenoord-supporter

De fanatieke Feyenoord-aanhang wil de wedstrijd tegen de Europese topclub niet missen. 3.100 supporters hebben via Feyenoord een officieel kaartje te pakken kunnen krijgen. Zij zitten in het uitvak in het stadion. Manchester United annuleerde eerder 2.500 kaartjes die via internet aan 800 Nederlanders waren verkocht. De Engelse club wil om veiligheidsredenen geen Feye­noordfans tussen supporters van Manchester United op de tribune.

.

Kennis

Dat dreigt dat nu toch te gebeuren, want Engelsen verkopen hun kaartjes gretig door aan Feyenoordsupporters. ,,Eén van ons heeft via een Britse kennis kaarten besteld voor de wedstrijd”, vertelt een supporter die al vliegtickets had geboekt op het moment dat zijn bestelde kaarten werden geannuleerd. ,,Die zijn per post naar ons verstuurd.” 

.

Een ander vertelt dat hij via een Engelse collega aan kaarten kon komen. Supporters van Manchester United hebben minder belangstelling voor de krachtmeting tegen Feyenoord. Het stadion was gisteren nog niet uitverkocht. 

.

De clubleiding van Feyenoord en de Rotterdamse politie waarschuwden vorige week nog dat Feyenoord-aanhangers die in thuisvakken worden aangetroffen zonder pardon het stadion worden uitgezet. Dat is een risico dat de supporters met ‘illegale kaartjes’ graag nemen. Hun club speelt tenslotte niet elk jaar tegen zo’n grote club, in zo’n indrukwekkend stadion. 

.

Door niet op te vallen tussen de Engelse fans hopen ze morgenavond door de beveiliging te glippen. ,,We vermijden groepen Feyenoordfans”, zegt een van hen. Hoe de club gaat controleren wie wel of niet naar binnen mag, is niet bekendgemaakt. 

.

Niets geregeld

Naar schatting 4.000 supporters komen zonder kaartje naar Manchester. In de stad is niets geregeld voor supporters die de wedstrijd niet in het stadion kunnen zien. Een deel van die groep kijkt waarschijnlijk in één van de vele pubs in het centrum van de stad.
Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou