Nieuws

Feyenoord zoekt oplossing voor duur dak vernieuwde Kuip

on

Feyenoord en bouwer BAM verwachten de vernieuwing van De Kuip samen tot een goed einde te zullen brengen. Wel moeten beide partijen vol aan de bak om het monumentale stadion om te toveren tot een multifunctionele voetbaltempel met 70.000 stoeltjes.

De kunst zal zijn om binnen het budget van 200 miljoen euro, dat voor het stadion is begroot, te blijven. Mét onder andere een nieuw trainingscomplex voor de profs op Varkenoord erbij, komt dat bedrag op 240 miljoen euro. De knoop wordt eind januari doorgehakt.

Overtuigd
Vervat noemt vanochtend in een persverklaring van Feyenoord het uitstel van enkele weken ‘jammer, maar verstandig en noodzakelijk’. ,,Dit project is voor zowel Feyenoord als de stad te belangrijk om het risico te lopen dat je een overhaast besluit neemt. Hetgeen BAM nu op tafel heeft gelegd is het beste dat ze kunnen leveren. Ook voor BAM gaat zorgvuldigheid boven snelheid. Met die wetenschap gaan we nu doorrekenen of dit een haalbare kaart is en of hetgeen nu voorligt inderdaad de beste huisvestingsoplossing voor Feyenoord is.”

Een speciale Feyenoord-delegatie – met onder andere stadion, club, amateurs en supporters – kon gisteravond nog geen besluit nemen over de toekomst van De Kuip. Net zoals in november, lag er geen uitgewerkt plan op tafel en was de bijeenkomst ‘informatief’.

BAM is nog volop bezig met de constructie van het stadion. De bouwkosten dreigen door een fiks duurdere dakconstructie veel hoger uit te pakken dan de maximale bouwsom van 200 miljoen euro. Feyenoord (stadion, sportclub en BVO) zal de komende tijd gebruiken om de laatste ideeën door te rekenen, zoals die deze week door BAM zijn neergelegd. Gezocht wordt naar een manier om binnen het budget te blijven. Al eerder werd bekend dat Feyenoord zich uiterlijk voor eind januari wil buigen over een uitgewerkt voorstel voor een gemoderniseerde Kuip.

Rotterdamse politici spraken deze week de zorg uit of daarna nog voldoende tijd overblijft om te besluiten over een bijdrage van 35 miljoen euro van de stad. René van Ierschot, president-commissaris van De Kuip, nam van de week op een aandeelhoudersvergadering deze zorgen weg. ,,Dat moeten we kunnen halen.” Ook benadrukte hij dat BAM de ‘Kuip-klus’ nog steeds graag wil hebben. ,,Ik heb geen aanleiding te veronderstellen dat ze een poging doen om onder het project uit te komen. Integendeel.”

Een écht plan B is er volgens hem niet. ,,Als dit niet doorgaat, dan hebben we een open situatie. Red de Kuip heeft geen rechten om de plek van BAM in te nemen. Ik kan me wel voorstellen dat we dan met hen gaan praten. Maar zolang er nog een plan A is, moeten we daar onze energie in steken.” Hoogste tijd dus om zich te gaan buigen over de bouwtekeningen. Van Ierschot: ,,Bouwtekeningen? We hebben nog niet eens een schetsontwerp.”

Bron: Ad.nl

IMG_8371.JPG