FEYENOORD WINT MET 5-0 VAN GO AHEAD EAGLES

Feyenoord heeft optimaal geprofiteerd van de misstappen van Vitesse en PSV. De ploeg van trainer Ronald Koeman won in de Kuip met 5-0 van Go Ahead Eagles. Door de zege is de Rotterdamse formatie gestegen naar de felbegeerde tweede plaats. FC Twente kan Feyenoord nog passeren als Ajax vanmiddag in de Arena wordt verslagen.

In de eerste helft had Feyenoord zoals verwacht veelvuldig balbezit. Het eerste wapenfeit kwam van de opstomende Daryl Janmaat, maar hij produceerde een rolletje. Na een klein kwartier spelen was het wel raak. De thuisploeg onderschepte de bal, waarna Lex Immers van twintig meter met een schuiver de linkerhoek vond: 1-0.

Go Ahead Eagles leek nauwelijks aangeslagen door de tegentreffer en kwam een paar keer brutaal voor het doel van keeper Erwin Mulder. De Rotterdammers kwamen zelfs heel goed weg toen een vrije trap van Jop van der Linden op de paal belandde. Feyenoord speelde wel op de helft van de tegenstander, maar echte kansen bleven uit. Aan de andere kant was de ploeg uit Deventer wel gevaarlijk. Ex-Spartaan Erik Falkenburg schoot op aangeven van Jeffrey Rijsdijk uit de draai maar net naast. Vlak voor rust verdubbelde Mitchell te Vrede de score bijna, maar zijn kopbal werd door keeper Stephan Andersen uit de hoek geranseld.

In de eerste helft had Feyenoord zoals verwacht veelvuldig balbezit. Het eerste wapenfeit kwam van de opstomende Daryl Janmaat, maar hij produceerde een rolletje. Na een klein kwartier spelen was het wel raak. De thuisploeg onderschepte de bal, waarna Lex Immers van twintig meter de linkerhoek vond: 1-0.

Go Ahead Eagles leek nauwelijks aangeslagen door de tegentreffer en kwam een paar keer brutaal voor het doel van keeper Erwin Mulder. De Rotterdammers kwamen zelfs heel goed weg toen een vrije trap van Jop van der Linden op de paal belandde. Feyenoord speelde wel op de helft van de tegenstander, maar grote kansen bleven uit. Aan de andere kant was de ploeg uit Deventer wel gevaarlijk. Ex-Spartaan Erik Falkenburg schoot op aangeven van Jeffrey Rijsdijk uit de draai maar net naast. Vlak voor rust verdubbelde Mitchell te Vrede de score bijna, maar zijn kopbal werd door keeper Stephan Andersen uit de hoek geranseld.

De tweede helft was een stuk levendiger dan de eerste 45 minuten. Feyenoord kreeg binnen een minuut een enorme kans. Een voorzet van Ruben Schaken ging net aan Te Vrede voorbij, waarna Jean-Paul Boëtius bij de tweede paal het zijnet raakte. De 2-0 liet echter niet lang op zich wachten. Schaken vond het hoofd van Tonny Vilhena.

De marge was kort daarna bijna weer één, toen Deniz Turuc zichzelf knap vrijspeelde, maar zag hoe zijn inzet door Bruno Martins Indi van de lijn werd gehaald. Een dure misser, want na dik een uur spelen besliste Feyenoord het duel. Immers vond de geheel vrijstaande Boëtius: 3-0.

Feyenoord speelde het duel eenvoudig uit, maar kreeg toch nog een domper te verwerken. Terence Kongolo ging vanuit het niets geblesseerd naar de grond en moest worden vervangen door Miquel Nelom. Even later kon het thuispubliek weer juichen toen Te Vrede van dichtbij 4-0 maakte op aangeven van Janmaat. Het slotakkoord was een minuut voor tijd voor invaller Nelom: 5-0.

Door de zege is Feyenoord de concurrenten PSV en Vitesse, die zaterdag punten lieten liggen, voorbij gestevend op de ranglijst. De Rotterdammers hebben 54 punten uit 29 duels.

Scoreverloop: 13′ Lex Immers 1-0, 49′ Tonny Vilhena 2-0, 64. Jean-Paul Boëtius 3-0, 77′ Mitchell te Vrede 4-0, 89. Miquel Nelom 5-0

Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Kongolo (73. Nelom), Martins Indi, Clasie (80. Vormer), Immers, Vilhena, Schaken, Te Vrede (88. Armenteros) en Boëtius.

Bron: Rijnmond.nl