Feyenoord wint met 5-0 van ASWH

Feyenoord heeft zaterdagmiddag het trainingskamp in Ermelo afgesloten met een degelijke overwinning op Hoofdklasser ASWH. In Hendrik-Ido-Ambacht werd het 0-5, door doelpunten van Graziano Pellè, Tonny Vilhena, Elvis Manu, Ruud Vormer en Matthew Steenvoorden. Ruben Schaken viel na ruim een half uur spelen uit met een hoofdblessure.

Ondanks een constant veldoverwicht, had Feyenoord aanvankelijk meer moeite om de tegenstander in problemen te brengen, dan in de voorgaande drie oefenwedstrijden. Waar de ploeg van Koeman tegen achtereenvolgens Sportclub Feyenoord, FC Horst en HHC Hardenberg vanaf de openingsfase de thuisploeg ver terugdrukte op eigen helft, bleven zaterdag grote kansen uit aan het begin van het duel.
Na een kwartier spelen kwam Feyenoord zelf bovendien goed weg, toen Bruno Martins Indi zich verslikte in de bal en daarmee Robbert Stout een opgelegde kans bood. De aanvaller schoot alleen te zacht in, waardoor Erwin Mulder makkelijk redding kon brengen.

Feyenoord voerde vanaf dat moment het tempo in de wedstrijd verder op en kwam in het vervolg niet meer in de problemen. Ondertussen begon de ploeg steeds vaker het doel van oud-Feyenoorder Stef Doedee onder vuur te nemen. Zo hadden John Goossens en Graziano Pellè al prima afstandschoten gelost, voordat Feyenoord kort voor rust daadwerkelijk op voorsprong kwam via Pellè. De spits kon van dichtbij uit de draai binnen tikken, nadat ASWH een hoekschop van Goossens niet weggewerkt kreeg.

Op slag van rust verdubbelde Tonny Vilhena de marge vanaf de strafschopstip. De penalty was verdiend door Jordy van Deelen, die neerging in het zestienmetergebied nadat hij prima de diepte in was gestuurd door invaller Wesley Verhoek. Vilhena schoot vervolgens vanaf elf meter de bal hard en laag in de hoek.
Koeman stuurde na rust zeven nieuwe veldspelers in het veld en wisselde na een uur spelen nog eens drie keer. Zodoende speelde Feyenoord het laatste halfuur met tien nieuwe gezichten ten opzichte van de eerste helft. Eén van hen was Elvis Manu, die tien minuten na rust opnieuw liet zien dat hij makkelijk tot scoren komt deze voorbereiding. De linksbuiten, die even eerder de bal van dichtbij voorlangs had geschoven, revancheerde zich tien minuten na rust door uit de draai hard in de kruising te schieten.

Hoewel over de schoonheid van die treffer niet viel te twisten, moest het fraaiste doelpunt van de middag nog volgen. Die kwam van de voet van Vormer. De middenvelder nam twintig minuten voor tijd een afvallende bal van afstand in één keer op zijn pantoffel en liet met een streep doelman Doedee kansloos.

De eindstand in de laatste oefenwedstrijd tegen een amateurclub van deze voorbereiding werd bepaald door Matthew Steenvoorden. Hij schoot tien minuten voor tijd vanaf de rand van het zestienmetergebied de 0-5 binnen.

ASWH – Feyenoord 0-5

40’ 0-1 Pellè
45’ 0-2 Vilhena (strafschop)
56’ 0-3 Manu
70’ 0-4 Vormer
80’ 0-5 Steenvoorden

Scheidsrechter: Makkelie

Opstelling Feyenoord:
Eerste helft: Mulder; Van Deelen, De Vrij, Martins Indi, Nelom; Clasie, Vilhena, Singh; Schaken (35’ Verhoek), Pellè en Goossens.
Tweede helft: Mulder; Van Deelen (60’ Janmaat), Ramsteijn, Kongolo, Nelom (60’ Woudenberg); Steenvoorden, Sleegers, Vormer; Verhoek, Pellè (60’ Te Vrede) en Manu.