FEYENOORD WINT MET 4-2 VAN NAC BREDA

Feyenoord heeft na rust afstand genomen van NAC Breda. Een curieus eigen doelpunt van Benjamin van Leer stond aan de basis van de doelpuntrijke 4-2 zege van de Rotterdammers.

Halverwege de eerste helft opende Robin van Persie de score namens Feyenoord. Hij rondde een prima Rotterdamse aanval af. Tien minuten later kwamen de bezoekers echter langszij. Tyrell Malacia maakte een lichte overtreding en moest dat bekopen met een penalty. Gianluca Nijholt schoot vervolgens de 1-1 tegen de touwen.

Na rust liep het moeizaam bij de ploeg van Giovanni van Bronckhorst, tot NAC-doelman Van Leer op onfortuinlijke wijze een handje hielp. Van Persie kopte een afgemeten voorzet van Steven Berghuis op de lat, waarna de bal via de sluitpost alsnog over de lijn ging. In de daaropvolgende

minuten wist Feyenoord door te pakken.

In een tijdsbestek van negen minuten werd er drie keer gescoord in De Kuip. Eerst waren het Van Persie en Tonny Vilhena namens Feyenoord, waarna ook Mitchell te Vrede namens NAC nog het doel wist te vinden. Zodoende eindigde het duel in 4-2. Een week geleden won Feyenoord nog met 3-5 bij sc Heerenveen.

Door de driepunter stijgt Feyenoord naar de derde plek in de Eredivisie. Nummer twee Ajax heeft tien punten, terwijl koploper PSV nog geen punten liet liggen.

Bron: Voetbalprimeur.nl