Feyenoord wint met 3-0 van PEC Zwolle

Feyenoord heeft de derde plek op de ranglijst van de Eredivisie verstevigd. In de eigen Kuip werd laagvlieger PEC Zwolle door een goede eerste helft met 3-0 verslagen.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst ruimde zondag een basisplaats in voor Robin van Persie én Nicolai Jörgensen. Die aanvallende intenties werden beloond, want de thuisploeg schoot uit de startblokken. Feyenoord combineerde snel en zette PEC Zwolle met de rug tegen de muur. Na achttien minuten was het raak: Jordy Clasie nam een afvallende bal in één keer op de pantoffel: 1-0.

Na de openingstreffer bleef Feyenoord de bovenliggende partij, al haalden de Rotterdammers de voet wat meer van het gaspedaal. Met uitzondering van Jörgensen, die naarstig op zoek ging naar zijn eerste goal sinds april. Hij raakte de paal en werd meerdere keren gestuit door doelman Mickey van der Hart, maar zette zichzelf op slag van rust tóch op het scoreformulier. De Deense spits kopte een corner binnen: 2-0.

Zo goed als de eerste helft was van Feyenoord, zo matig was het na rust. De ploeg van Van Bronckhorst bakte er weinig van. Dat kwam ook door een tactische omzetting van PEC-trainer John van ’t Schip, die met het inbrengen van Alessandro Tripaldelli een extra vleugelverdediger inbracht om Jerry St. Juste te neutraliseren.

PEC Zwolle begon zelfs wat kansen te creëren. Thomas Lam kreeg de grootste, maar zag zijn schot uiteenspatten op de lat. Ruim een kwartier voor tijd forceerde Steven Berghuis de beslissing namens Feyenoord met een schot van afstand. Het was zijn vijftigste Eredivisie-doelpunt. Door de zege komt Feyenoord op twintig punten. Dat zijn er twee minder dan Ajax en zeven minder dan koploper PSV. PEC Zwolle blijft elfde.

Bron: voetbalprimeur.nl