Feyenoordinbeeld

FEYENOORD WINT MET 16-0 VAN RKSV DRIEL

Feyenoord is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een 0-16 zege op RKSV Driel. Na een 0-8 ruststand wist de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ook in de tweede helft acht keer het net te vinden tegen de zondagvierdeklasser. Nicolai Jørgensen wist bij zijn debuut direct vier treffers te maken, terwijl ook Tonny Vilhena (3), Dirk Kuyt (2), Michiel Kramer, Lucas Woudenberg, Jan-Arie van der Heijden, Simon Gustafson, Eljero Elia, Miquel Nelom en een speler van de thuisploeg trefzeker waren voor Feyenoord.

Van Bronckhorst, die nog niet kon beschikken over Kenneth Vermeer en Renato Tapia, stuurde in het Gelderse dorp in beide helften een volledig ander team het veld in. In de eerste helft was er plaats voor onder meer de teruggekeerde huurlingen Lucas Woudenberg en Wessel Dammers, terwijl na rust aankoop Jørgensen en de jongelingen Justin Bijlow, Emil Hansson en Gustavo Hamer hun officieuze debuut maakten voor Feyenoord.

Jørgensen trefzeker bij debuut

Jørgensen wist in zijn eerste 45 minuten in het rood-wit direct vier keer het net te vinden. Op aangeven van Jens Toornstra kopte de Deense spits na ruim zeventig minuten raak, waarmee hij voor 0-10 zorgde. In de resterende twintig minuten wist Feyenoords meest recente aankoop nog drie goals te maken. Ook Vilhena deed in de tweede helft van zich spreken. De middenvelder, die afgelopen donderdag aansloot op de training, wist drie keer het net te vinden. Ook Nelom pikte na rust zijn goaltje mee.

Vroege openingstreffer

Daarmee wist het Feyenoord van de tweede helft qua aantal goals het team uit de eerste helft op de valreep te evenaren. Dat elftal wist eveneens acht keer te scoren, waarvan de eerste al binnen een minuut. Een voorzet van de aan de rechterkant doorgebroken Rick Karsdorp door een verdediger ongelukkig in eigen goal werd gewerkt. Daarna was het wachten tot de achttiende minuut voordat de 3.390 toeschouwers een doelpunt konden zien; Kramer was attent nadat Kuyt de lat had geraakt.

Missers vanaf elf meter

Kort voor rust leek Kuyt zijn derde van de middag te maken, maar de aanvoerder produceerde een zeldzame misser vanaf de strafschopstip. In de slotminuut van de wedstrijd mocht ook Marko Vejinovic aanleggen van elf meter, maar hij miste eveneens, waardoor het bij 0-16 bleef in Driel.

RKSV Driel – Feyenoord

1’ 0-1 Dinnissen (eigen doelpunt)

18’ 0-2 Kramer

21’ 0-3 Woudenberg

27’ 0-4 Van der Heijden

31’ 0-5 Kuyt

34’ 0-6 Gustafson

37’ 0-7 Kuyt

39’ 0-8 Elia

57’ 0-9 Vilhena

72’ 0-10 Jørgensen

75’ 0-11 Vilhena

77’ 0-12 Jørgensen

81’ 0-13 Nelom

84’ 0-14 Vilhena

87’ 0-15 Jørgensen

90’ 0-16 Jørgensen

Scheidsrechter: Van Koolwijk

Opstelling Feyenoord eerste helft: Hansson; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Woudenberg; Dammers, Kuyt, Gustafson; Basaçikoglu, Kramer en Elia.
Opstelling Feyenoord tweede helft: Bijlow; Nieuwkoop, Van Beek (62’ Hamer), Kongolo, Nelom; Vejinovic, Vilhena, El Ahmadi; Toornstra, Jørgensen en E. Hansson.