Feyenoord wint met 0-7 van Sc Feyenoord

Feyenoord is zaterdagmiddag de oefencampagne van het seizoen 2013-2014 begonnen met een ruime overwinning op Sportclub Feyenoord. De ploeg van trainer Ronald Koeman zegevierde op Varkenoord met maarliefst 0-7. Halverwege het duel was de stand nog 0-1 door een doelpunt van Wesley Verhoek, maar na rust zorgden Graziano Pellè (3), Ruud Vormer en Ruben Schaken voor een grote score. Trainer Ronald Koeman gaf in totaal 22 spelers speeltijd.

Van alle spelers die trainer Ronald Koeman in de eerste helft van het duel op Varkenoord had opgesteld, sprong Sekou Cissé het meest in het oog. De Ivoriaan snelde keer op keer langs zijn directe tegenstander, die hij daarmee een vervelende middag bezorgde. Omdat ook zijn medespelers in de gaten hadden dat Cissé het op zijn heupen had, werd hij veelvuldig gezocht in het veld. Zo kwam het dat hij alleen in de openingsfase van het duel al twee keer oog in oog kwam te staan met doelman Mitchell Scheermeijer, zonder trefzeker te worden.

De sterke aanvaller vond halverwege het eerste bedrijf wel het net, maar had daarbij de pech dat zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied werd getoucheerd door Mitchell Te Vrede, die zich in buitenspelpositie bevond. Het doelpunt werd daardoor afgekeurd, maar de sterke individuele actie vanaf eigen helft die eraan vooraf ging had indruk gemaakt op de aanwezige toeschouwers.

Op dat moment had Feyenoord al de leiding genomen in het eenzijdige duel. Nadat naast Cissé ook Te Vrede al enkele keren dichtbij een doelpunt was geweest, zette Verhoek zijn ploeg na ruim twintig minuten spelen op een verdiende voorsprong. Op aangeven van Cissé, die het overzicht behield en de bal teruglegde, schoot Verhoek de bal hard en geplaatst in de rechterhoek.

De rol die Cissé voor rust op zich had genomen, werd in de tweede helft moeiteloos overgenomen door Ruben Schaken. De international maakte net als een groot aantal andere basisspelers van afgelopen seizoen deel uit van de ploeg die Koeman na rust het veld in had gestuurd en maakte met zijn snelheid en passeeracties het leven van de linksback van Sportclub Feyenoord zuur.

Hij slaagde er bovendien in zijn acties een vervolg te geven met uitstekende voorzetten, waarmee hij onder meer Elvis Manu in staat stelde om te scoren. De vorig seizoen aan Excelsior verhuurde aanvaller maakte halverwege de tweede helft Feyenoords vijfde treffer. Het doelpunt van Manu betekende na goals van Vormer (prachtig afstandsschot) en Pellè (zijn tweede van de middag) de derde treffer in enkele minuten tijd.

Dat die treffers in die korte periode vielen was geen toeval, omdat Feyenoord in die fase van de wedstrijd indruk maakte met gretig en verzorgd aanvalsspel. De score had door kansen voor onder meer Pellè en Janmaat zelfs nog hoger kunnen uitvallen, maar daar maalde niemand meer om toen Schaken met een prachtig doelpunt de voorsprong verder uitbouwde naar 0-6. Zijn schot verdween na een afgeslagen hoekschop in de rechterkruising. De derde treffer van Pellè in de laatste minuut van de wedstrijd betekende een fraai slotstuk van de voor Feyenoord meer dan geslaagde start van de oefencampagne.

Sportclub Feyenoord – Feyenoord 0-7
21’ 0-1 Verhoek
49’ 0-2 Pellè
63’ 0-3 Vormer
64’ 0-4 Pellè
68’ 0-5 Manu
85’ 0-6 Schaken
90’ 0-7 Pellè

Scheidsrechter: Van de Graaf

Opstellingen:
Sportclub Feyenoord: Scheermeijer; De Windt, Beute, Van Eijck, Ooms; Van den Berg, Norbruis, Van Rheenen; Buitenhuis, Josee en Faria.
Feyenoord eerste helft: Mulder, Van Deelen, Ramsteijn, Kongolo, Woudenberg; Sleegers, Steenvoorden, Achahbar; Verhoek, Te Vrede en Cissé.
Feyenoord tweede helft: Lamprou, Janmaat, Van Beek, Mathijsen, Nelom; Vormer, Immers, Goossens; Schaken, Pellè en Manu.