Feyenoord wint met 0-10 van Fc Horst

Feyenoord heeft dinsdagavond de tweede oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding met afgetekende cijfers gewonnen. Tegen FC Horst werd het 0-10. Mitchell Te Vrede kroonde zich tot topscorer van de wedstrijd met vier goals. Ook Elvis Manu was op schot met drie treffers. Lex Immers en Graziano Pellè kwamen eveneens tot scoren, terwijl FC Horst eenmaal in eigen doel schoot. Trainer Koeman stuurde verdeeld over de twee helften twee verschillende elftallen het veld in. De vijf spelers die vorige maand deelnamen aan het EK onder 21 en maandag aansloten bij de groep kwamen in Ermelo nog niet in actie. Ronald Graafland, die vanaf het begin van de tweede helft keepte, moest na ruim een uur spelen geblesseerd het veld verlaten na een botsing met een aanvaller van FC Horst.

Ondanks de warmte wist Feyenoord in de eerste helft het tempo in het spel vrijwel constant hoog te houden. Op die manier werd de thuisploeg fors onder druk gezet, met uiteindelijk zes doelpunten van Feyenoord tot de rust als resultaat. Daarvan kwamen er maarliefst drie officieel op naam van Manu.

Dat hadden er vier kunnen zijn, als de bal halverwege de eerste helft niet net voor zijn voeten binnen werd gegleden door een verdediger. Niettemin was het doelpuntenaantal van Manu veelzeggend over de aanvalslust die de aanvaller aan de dag legde. Met zijn snelheid was hij een constante plaag voor zijn opponent, die bijvoorbeeld na een half uur spelen geen raad wist met een één-twee tussen Manu en Lex Immers. Het gevolg was dat de rappe aanvaller vrij voor de keeper kwam en alle tijd had om een hoek uit te kiezen. Eerder had Manu ook al met een intikker en met een kopbal het doel geraakt.

Tot aan de rust was ook Immers trefzeker met een schot van dichtbij, terwijl Graziano Pellè de ruststand bepaalde na een steekpass Ruud Vormer. De spits bleef oog in oog met de keeper koel en schoof de bal beheerst binnen.

Hoewel de temperatuur na rust ongewijzigd hoog bleef, kon over het tempo in de wedstrijd niet hetzelfde gezegd worden. Met elf nieuwe spelers in het veld had Feyenoord aanvankelijk een stuk meer moeite om door de defensie van FC Horst te breken. Daar kwam pas verandering in tijdens de laatste twintig minuten van de wedstrijd, toen Mitchell Te Vrede het op zijn heupen kreeg.

In een tijdsbestek van tien minuten scoorde de spits vier keer, telkens van binnen het strafschopgebied. Zijn derde van de avond, waarmee hij zijn hattrick volmaakte, was de fraaiste. Via een combinatie met Joey Sleegers werd de keeper omspeeld, waarna Te Vrede vrij binnen kon tikken.

FC Horst – Feyenoord 0-10

5’ 0-1 Manu
7’ 0-2 Immers
11’ 0-3 Manu
24’ 0-4 E.d.
29’ 0-5 Manu
36’ 0-6 Pellè
70’ 0-7 Te Vrede
71’ 0-8 Te Vrede
75’ 0-9 Te Vrede
79’ 0-10 Te Vrede

Scheidsrechter: Luinge

Opstelling Feyenoord:
Eerste helft: Lamprou; Janmaat, Van Beek, Mathijsen, Nelom; Vormer, Immers, Goossens; Schaken, Pellè en Manu.

Tweede helft: Graafland (65’ Lamprou); Van Deelen, Ramsteijn, Kongolo, Woudenberg; Steenvoorden, Sleegers, Achahbar; Verhoek, Te Vrede en Cissé.