Nieuws

‘Feyenoord weigert eerder af te trappen, Slowaken zoeken hulp van UEFA’

on

Het Slowaakse AS Trencin en Feyenoord zijn al voor de onderlinge Europa League-ontmoeting met elkaar in de clinch geraakt. De thuisploeg is van plan om de heenwedstrijd op donderdag 9 augustus te vervroegen, maar Feyenoord wenst daar vooralsnog niet aan mee te werken.

De club van eigenaar Tscheu La Ling rekende donderdagvond af met het Poolse Gornik Zabrze: de return in Trencin eindigde in 4-1, nadat er in Polen al met 0-1 werd gewonnen. Slovan Bratislava ontdeed zich van Balzan FC uit Malta (3-1 thuiszege na een 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd) en speelt op 9 augustus eveneens thuis, tegen Rapid Wien. De Slowaakse tv wil de wedstrijd van zowel Trencin als Slovan live uitzenden: aangezien Slovan om 21.00 uur aftrapt, heeft Trencin bij Feyenoord het verzoek neergelegd om het aanvangstijdstip te vervroegen naar 19.00 uur. De Rotterdammers hebben dit volgens De Telegraaf geweigerd, waarop Trencin naar de UEFA is gestapt.

Hoe laat de wedstrijd ook gespeeld gaat worden, de Nederlandse enclave in Slowakije kijkt uit naar de krachtmeting met Feyenoord. “Natuurlijk! We hebben in ieder geval niets te verliezen. Door onze manier van voetballen gebeuren er soms verrassende dingen”, vertelt trainer Ricardo Moniz.

De geboren Rotterdammer kan beschikken over oud-Feyenoorders Joey Sleegers, Milton Klooster én over landgenoten Imran Oulad Omar, Philippe van Arnhem, Desley Ubbink en Aschraf El Mahdioui.

Bron: Voetbalprimeur.nl