Nieuws

Feyenoord was rond met Zapata, maar zijn trainer liet hem niet gaan

on

De spitspositie is sinds het vertrek van Graziano Pelle een punt van discussie geweest bij Feyenoord. De Rotterdammers haalden Colin Kazim-Richards als opvolger, maar hij weet lang niet altijd het gewenste niveau te halen. Toch maakt trainer Fred Rutten zich geen zorgen.

“Er is alles aan gedaan om een vervanger van Pelle binnen te halen. Ik heb zelf met Bas Dost gesproken. Maar Feyenoord kon hem gewoon niet betalen. Martin van Geel is in Napels geweest voor Duvan Zapata. Dat was eigenlijk voor elkaar tot de trainer daar opeens zei dat het toch allemaal niet doorging. Daar heb je ook mee te maken”, vertelt de eindverantwoordelijke van de Rotterdammers tegenover het Algemeen Dagblad.

“Er is ook contact geweest met Luuk de Jong, het is niet gelukt. Elke club heeft een schaduwelftal op papier staan, maar in de praktijk werkt het niet zo eenvoudig.” Rutten toverde Kazim om tot spits, maar wist ook van Jens Toornstra een rechtsbuiten te maken. “Ik zit thuis vaak tekeningen van opstellingen te maken, vaak op mijn mobiele telefoon. Een beetje puzzelen. Dat probeer ik bij elf tegen elf tijdens trainingen uit. Met Toornstra ben ik zo tot mijn keuze gekomen.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_5266.PNG