Feyenoord verliest oefenduel van Borussia Dortmund

Feyenoord heeft het oefenduel tegen het Duitse Borussia Dortmund met 2-1 verloren. Bart Nieuwkoop maakte de enige Rotterdamse treffer.

In de eerste helft waren de kansen schaars, maar de beste mogelijkheden waren er wel voor de Rotterdammers. Vilhena en Jorgensen hadden het vizier echter niet op scherp staan.

In de tweede helft waren het de Duitsers die op voorsprong kwamen. Maximilian Philipp profiteerde van zwak verdedigen van Sven van Beek. Na meerdere wissels van Feyenoord werd door Guerreiro de score, twintig minuten voor tijd, zelfs verdubbeld.

De Rotterdammers kwamen nog terug tot 1-2, door een goal van Bart Nieuwkoop. De rechtsback, die St. Juste kwam vervangen in de loop van de tweede helft, gleed de bal binnen, nadat Van der Heijden de bal eerst op de doelman had gekopt.