FEYENOORD VERLIEST MET 3-2 IN DEN HAAG

Feyenoord heeft zichzelf zaterdagavond een zeer slechte dienst bewezen door op bezoek bij ADO Den Haag, dat als hekkensluiter aan de twintigste speelronde was begonnen, met 3-2 onderuit te gaan. De thuisploeg ging bij rust al met 2-0 aan de leiding. Feyenoord zette in de tweede helft een inhaalrace in, die succes leek te resulteren dankzij doelpunten van Jordy Clasie en Graziano Pellè. Uiteindelijk was het echter ADO Den Haag dat aan het langste eind trok. Roland Alberg maakte ruim tien minuten voor tijd het winnende doelpunt. Joris Mathijsen viel vroeg in de tweede helft uit met een hoofdblessure.

Zo rommelig de opkomst van de spelers was voor de wedstrijd in Den Haag, zo slordig was ook de eerste helft van Feyenoord. Waar het eerste nog te wijten was aan een optreden dat uitliep en een spandoekactie van supporters op het veld die te lang werd doorgevoerd, had Feyenoord de wijze waarop vervolgens de eerste helft verliep vooral aan zichzelf te danken.

De ploeg van Koeman was onnauwkeurig in balbezit, liet zich te vaak afbluffen in de duels en gaf bovendien twee doelpunten te makkelijk weg. De eerste kwam tien minuten voor rust op naam van de kopsterke verdediger Tom Beugelsdijk, die bij een hoekschop volledig vrij werd gelaten en de bal met zijn hoofd tegendraads kon binnenwerken. Tien minuten later, toen het rustsignaal elk moment kon klinken, volgde een nieuwe dreun. Danny Bakker kon toen ongehinderd een voorzet vanaf de rechterkant binnenkoppen.

Daarmee was duidelijk dat Feyenoord na rust een hels karwei stond te wachten. De ploeg leek dat ook te beseffen, want Feyenoord kwam – met Samuel Armenteros in plaats van Ruben Schaken – voor de tweede helft een stuk gretiger uit de kleedkamer dan het er voor rust in was gegaan. Die gretigheid werd ruim twintig minuten voor tijd onderstreept door Jordy Clasie, die flink wat agressie legde in een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. De bal zeilde, onhoudbaar voor doelman Gino Coutinho, in de bovenhoek van het doel.

Met die aansluitingstreffer kwam het geloof bij Feyenoord op een goede afloop helemaal terug. Dat geloof was vooral terug te zien in de fase die volgde, waarin de thuisploeg fel werd afgejaagd en nauwelijks de kans meer kreeg om van eigen helft te komen. Die speelwijze leverde een kwartier voor tijd na prima doorjagen balbezit op voor Lex Immers, die Pellè vlak voor de goal een niet te missen kans bood: 2-2.

Daarmee leek het een kwestie van tijd voordat Feyenoord verder door zou drukken en de stand helemaal om zou buigen, maar in plaats daarvan viel het vijfde doelpunt van de wedstrijd aan de andere kant van het veld. Roland Alberg mocht daar vanaf de linkerkant van het veld aanleggen en schoot de bal in de verre hoek binnen en de hoop voor Feyenoord op een overwinning aan diggelen.

De treffer betekende de beslissing in de wedstrijd, aangezien Feyenoord in de slotfase niet meer bij machte was om nog serieus aanspraak te maken op een goal. Alleen Stefan de Vrij kwam in blessuretijd nog dichtbij een treffer. Een schot van grote afstand van de verdediger eindigde net naast het doel.

ADO Den Haag – Feyenoord 3-2
36’ 1-0 Beugelsdijk
45+1’ 2-0 Bakker
68’ 2-1 Clasie