Feyenoord verliest met 2-0 van aartsrivaal

Feyenoord is zondag de tweede seizoenshelft begonnen met een nederlaag in de Klassieker. Het team van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst speelde een prima eerste helft op bezoek bij Ajax, maar zag in de tweede helft hoe de Amsterdammers binnen enkele minuten de overwinning veiligstelden: 2-0. Nicolai Jørgensen kreeg van scheidsrechter Bjorn Kuipers tweemaal geel en moest voortijdig van het veld.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Ajax, al bleven die beperkt tot speldenprikjes. Voornamelijk vanuit standaardsituaties creëerde de thuisploeg een aantal mogelijkheden, maar doelman Brad Jones werd nauwelijks echt getest. Dat kwam mede door de hechte organisatie van Feyenoord. Ook stond het centrale duo, Renato Tapia en Sven van Beek, vaak goed opgesteld waardoor gevaar uitbleef.

Enkele minuten voor het rustsignaal kreeg Feyenoord een goede mogelijkheid om de score te openen. Jean-Paul Boëtius bereikte Steven Berghuis met prachtige diepe bal vanaf de linkerkant. Berghuis stuurde de bal met zijn hoofd naar de linkerhoek, maar doelman André Onana zat er met zijn vingertoppen aan en voorkwam daarmee een fraaie treffer van Feyenoord.

Nog voor de rust kreeg ook de thuisploeg twee uitgelezen kansen om op een voorsprong te komen. David Neres kwam vrij voor het doel van Jones na een pass van Hakim Ziyech. De buitenspeler wist de bal alleen niet vol te raken. Enkele minuten later voorkwam Van Beek een achterstand door een schot van Justin Kluivert voor de doellijn de blokken.

De tweede helft was net vijf minuten uit toen het de thuisploeg de score wel opende. Berghuis kon een voorzet van Nico Tagliafico net niet afdoende wegwerken, waarna Donny van de Beek kon inschieten: 1-0. Tot overmaat van ramp was het drie minuten later opnieuw raak voor Ajax. Na een voorzet van Joél Veltman verdubbelde Klaas-Jan Huntelaar binnen no-time de score, waarmee hij Feyenoord de genadeklap gaf.

Voor Nicolai Jørgensen bleef de Klassieker beperkt tot een klein uur. De spits ontving na een stevig duel op Joël Veltman zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Met een man minder lukte het Feyenoord niet om de spanning terug te brengen in de Klassieker, waardoor de eerste wedstrijd na de winterstop een teleurstellende afloop kende.