Nieuws

Feyenoord test Braziliaans talent Joao Viktor (17)

on

Feyenoord test deze week het 17-jarige Braziliaanse talent Joao Viktor. De linksbenige aanvaller komt van Fluminense en liep eerder ook stage bij Bournemouth en FC Twente. 

Bij de Rotterdammers trainde de Zuid-Amerikaan vandaag met mee het hoogste jeugdelftal onder leiding van Cor Adriaanse. Eerder in de week trainde hij met zijn leeftijdsgenoten op Varkenoord en daar liet hij een prima indruk achter. Feyenoord wil nu zien of hij bij oudere spelers wederom makkelijk aanpikt.

Joao Viktor speelt bij voorkeur als aanvallende middenvelder of als buitenspeler. De speler is door bemiddeling van Yalcin Zöhre, zaakwaarnemer van Tonny Vilhena en Bilal Basacikoglu, naar Rotterdam gekomen. Voor Feyenoord zou het eventueel aantrekken van de handige aanvaller opvallend zijn. 

De club zocht het de laatste jaren vooral in Scandinavische talenten zoals onder meer de Noor Emil Hansson, die inmiddels tot de selectie van Giovanni van Bronckhorst behoort. Keeper Kamil Miazek (Polen) en de Zweedse aanvaller Mans Herrmann, die als jeugdspeler werden aangetrokken, bleken het niveau simpelweg niet aan te kunnen.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou