FEYENOORD TE STERK VOOR LEVANTE IN OPENINGSWEDSTRIJD

Feyenoord heeft de eerste overwinning in De Kuip van dit seizoen geboekt. In de traditionele openingswedstrijd werd het Spaanse Levante UD met 2-1 verslagen door doelpunten van Jens Toornstra en Steven Berghuis. Daarmee tankte het team van Giovanni van Bronckhorst wat vertrouwen in aanloop naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal van volgende week zaterdag.

Het eerste doelpunt in De Kuip van seizoen was voor Jens Toornstra. De middenvelder knalde de bal na goed doorkomen van rechtsback Jeremiah St. Juste in de 53ste minuut in het dak van het doel. Steven Berghuis verdubbelde de voorsprong in de zeventigste minuut door koelbloedig af te ronden na een afgemeten steekpass van Robin van Persie. Het slotakkoord was voor Jason, die Levante in de 83ste minuut nog aan een treffer hielp: 2-1.