Feyenoordinbeeld

FEYENOORD STRIJDEND TEN ONDER OP OLD TRAFFORD

on

Feyenoord is er donderdagavond niet in geslaagd om voor de tweede keer dit seizoen te stunten tegen Manchester United. Op Old Trafford ging de gehavende ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 4-0 onderuit. Alleen bij winst in de laatste groepswedstrijd tegen Fenerbahçe maakt Feyenoord nog een kleine kans op overwintering in de Europa League.

.

Het strijdplan dat Feyenoord in Manchester voor ogen had, kwam tot de rust het beste tot uiting na krap een half uur spelen. Na een afgebroken aanval van de thuisploeg stuurde Jens Toornstra toen Eljero Elia de diepte in, die op zijn beurt de bal bij de mee opgekomen Rick Karsdorp bezorgde. De rechtsback zag zijn schot gekeerd worden door Sergio Romero, waarna de keeper met een zeldzame reflex ook de rebound van Dirk Kuyt wist te keren.

.

Het moment maakte duidelijk dat Feyenoord, na de eerdere thuiszege op United, ook in staat was om de Engelse grootmacht in eigen huis in problemen te brengen. Hoewel het elftal van Van Bronckhorst in de eerste helft geregeld flink onder druk werd gezet, bleef Feyenoord dankzij een prima organisatie lange tijd op de been, met dank ook aan de forse steun van het legioen dat zich luidkeels liet horen.

.

Toch had zelfs de sterk keepende Brad Jones tien minuten voor rust geen antwoord op een stiftje van dichtbij van Wayne Rooney. De aanvoerder van United ontsnapte op aangeven van Zlatan Ibrahimovic nipt aan buitenspel en liet Old Trafford voor het eerst juichen.

.

Hoewel United tot die tijd een overwicht had, voelde het doelpunt toch als een forse klap voor Feyenoord, dat vanaf het eerst fluitsignaal heldhaftig de strijd was aangegaan. Typerend voor de strijdlust van de ploeg was het optreden van Wessel Dammers, die bij zijn eerste basisplaats voor Feyenoord knap overeind bleef tegen de sterrenvoorhoede van United.

.

Hoewel de strijdlust ook na rust aanwezig bleef, begon de defensieve organisatie van Feyenoord naarmate het laatste fluitsignaal dichterbij kwam de eerste scheuren te vertonen. United wist daar wel raad mee en kon twintig minuten voor tijd de wedstrijd beslissen toen Rooney met een slimme steekpass Juan Mata een niet te missen kans bood.

.

United wist in het laatste kwartier de marge nog te verdubbelen. De 3-0 was te danken aan een slimmigheidje van Zlatan Ibrahimovic, die vanaf de achterlijn het standbeen van Jones vond. De keeper zag daarop de bal via zijn eigen hak in het doel rollen. Invaller Jesse Lingard bepaalde in de slotminuut de eindstand met een raak schot van afstand. Het was voor een hard werkend Feyenoord een allerminst verdiend slotstuk van een duel waarin United simpelweg een maatje te groot bleek. 

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou