FEYENOORD SPEELT GELIJK MET 1-1 TEGEN FC GRONINGEN

Feyenoord heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen: 1-1. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst speelde in het Euroborg Stadion bijna de volledige tweede helft met een man minder, vanwege een rode kaart voor Jan-Arie van der Heijden. Dirk Kuyt tekende kort na rust voor het enige doelpunt van Feyenoord.
Feyenoord koestert punt in Groningen
Feyenoord riep in de eerste helft het onheil over zichzelf af. Een laag tempo in balbezit en momenten van onnodig balverlies zorgden ervoor dat het op drie posities gewijzigde elftal geregeld achter de feiten aanliep.

FC Groningen kon profiteren in de omschakeling. De thuisploeg legde veel energie in snelle tegenaanvallen en bracht de bezoekers op die manier verschillende keren in problemen. Feyenoord had halverwege de eerste helft bijvoorbeeld geen antwoord op een voorzet vanaf rechts van Simon Tibbling, die ingekopt kon worden door Hedwiges Maduro. De middenvelder raakte de paal, waarna Michael de Leeuw de rebound in alle vrijheid binnen kon schieten.

Feyenoord mocht in het restant van de eerste helft blij zijn dat die achterstand niet verder opliep. De ploeg dankte daarvoor met name Kenneth Vermeer. De keeper bracht onder meer knap redding op een schot van invaller Jesper Drost kort voor rust.

De opdracht voor Feyenoord werd vroeg in de tweede helft nog een stuk lastiger, toen Jan-Arie van der Heijden een overtreding maakte op de doorgebroken Drost en van het veld werd gestuurd. De rode kaart had nauwelijks op een ongelukkiger moment kunnen vallen, want Feyenoord had juist voor de gelijkmaker getekend en was gretig op weg naar een volgend doelpunt.

Die gelijkmaker kwam op naam van Kuyt, die de bal keurig kreeg terug gelegd na een snelle uitbraak van Jens Toornstra. Feyenoords aanvoerder zag zijn schot via de benen van verdediger Hans Hateboer in het doel verdwijnen.

Met tien man slaagde Feyenoord er in om FC Groningen prima partij te bieden. Waar bij de thuisploeg de krachten langzaam leken weg te vloeien, bleef Feyenoord niet alleen veel energie steken in het verdedigende werk, maar ook in de zoektocht naar een doelpunt. Zo was het te verklaren dat Feyenoord met een man minder toch de grootste kans op de winnende treffer kreeg, die op naam kwam van Tonny Vilhena. De middenvelder werd vrij gespeeld door Rick Karsdorp en stuitte vervolgens op de uitkomende keeper van Groningen.

Hoewel Feyenoord zelf ook nog enkele hachelijke momenten beleefde voor het eigen doel, werd er niet meer gescoord in Groningen, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Feyenoord liet daarmee de mogelijkheid liggen om in punten gelijk te komen met koploper Ajax, maar zal gezien het wedstrijdverloop in het Euroborg Stadion vooral het punt koesteren.