Feyenoord sluit trainingsweek af met nederlaag

Het is Feyenoord zaterdag niet gelukt om de trainingsweek in het Spaanse Marbella af te sluiten met een zege. De Rotterdammers verloren op het Marbella Football Center met 1-0 van het Zwitserse FC Basel.

Feyenoord kwam met name de eerste helft heel aardig voor de dag tegen de Champions League deelnemer. De ploeg van trainer Ronald Koeman had na tien minuten op voorsprong kunnen komen toen Graziano Pellè van dichtbij op het doel kon koppen. Doelman Yann Sommer wist zijn inzet echter te keren. Zes minuten na die kans was de eerste de beste Zwitserse aanval meteen raak. Aanvoerder Marco Streller passeerde keeper Erwin Mulder.

Feyenoord had ook na die treffer het meeste balbezit, wat bijna resulteerde in de 1-1. Lex Immers verschalkte doelman Sommer, maar zag vervolgens hoe een Basel-verdediger de bal van de lijn haalde. Na een half uur spelen leek Ruben Schaken de gevierde man te worden, maar de rechtsbuiten vond opnieuw Sommer op zijn pad. De laatste grote kans in de eerste helft was voor Vilhena, maar de middenvelder schoot de bal van dichtbij over.

Na rust lukte het Feyenoord nog amper om goede kansen te creëren, maar ook Basel maakte weinig indruk. De Zwitserse trainer wisselde al vroeg veel spelers en ook Koeman volgde zijn voorbeeld na ruim een uur spelen. Alleen de meegereisde Joey Sleegers en Ronald Graafland kwamen niet in actie.

Opstelling Feyenoord: Mulder (65′ Lamprou); Janmaat (65′ Lopes Cabral), De Vrij (65′ Van Beek), Mathijsen (65′ Kongolo), Martins Indi (’65 Nelom); Clasie (65′ Dekker), Immers (65′ Bakkal), Vilhena (65′ Goossens); Schaken (65′ Verhoek), Pellè (65′ Te Vrede), Boëtius (65′ Armenteros).

Bron: Rijnmond.nl