Nieuws

Feyenoord ontvangt aan deelname Champions League al 12,7 miljoen euro

on

De UEFA heeft de verdeelsleutel voor het nieuwe Champions League-seizoen bekend gemaakt. Feyenoord houdt in elk geval 12,7 miljoen euro over aan het Europese avontuur.

In het seizoen 2017/2018 wordt er 2,3 miljard euro beschikbaar gesteld aan de clubs die meedoen in Europa. Van dat bedrag gaat 1,3 miljard euro naar clubs die uitkomen in de Champions League. 400 miljoen euro gaat naar de Europa League-deelnemers.

Voor de 32 clubs die zich kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League komt er gegarandeerd 12,7 miljoen euro vrij. Dat is goed nieuws voor Feyenoord, dat als kampioen van Nederland automatisch is geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Elke team dat wint in de Champions League krijgt 1,5 miljoen euro. Elk gelijkspel levert een half miljoen op. De clubs die de groepsfase overleven en zich plaatsen voor de achtste finale en vervolgens de kwartfinale krijgen per ronde 6,5 miljoen euro. 7,5 miljoen is er voor elke halve finalist.

De winnaar van de Champions League strijkt 15,5 miljoen euro op, terwijl de verliezende finalist 11 miljoen ontvangt. Dat betekent dat het hoogste bedrag dat in het nieuwe Champions League-seizoen verdient kan worden 57,2 miljoen euro is.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou