FEYENOORD ONDER 8 WINT INTERNATIONAAL TOERNOOI IN LITOUWEN

Feyenoord O.8 verbleef van donderdag tot en met maandag in Litouwen voor een 3-daags internationaal toernooi (De Ateitis Cup).

Vrijdag
Op vrijdag stond de eerste toernooi-dag, met daarop 2 wedstrijden op het programma. Na een goede eerste nacht en een goed ontbijt was het tijd voor de eerste wedstrijd. Na een goede warming-up en een korte wedstrijdbespreking stonden de jongens te springen om hun eerste officiële wedstrijd op het toernooi te gaan spelen.

De tegenstander was de thuisploeg Ateitis, de wedstrijd begon moeizaam en het was duidelijk dat machine nog even op gang moest komen. Gespannen gezichtjes en wat verkrampt voetbal zorgde voor een tegenvallende 1-1 ruststand. Na een korte pauze was het al snel duidelijk dat de jongens vastberaden waren om in de 2ehelft alle schroom van zich af te spelen. Het baltempo ging omhoog en was voor de tegenstander al snel niet meer bij te houden. Binnen een korte tijd viel de ene naar de andere wonderschone treffer en werd er uitgelopen naar een 8-2 overwinning. De jongens waren zichtbaar blij en opgelucht, de kop was eraf. Na een heerlijk en voedzame lunch was het tijd voor de 2ewedstrijd. Ditmaal was het Maarde o.8 die aan de wervelwind (Feyenoord O.8) werd blootgesteld. Vanaf de eerste minuut werd de tegenstander onder de voet gelopen en dit resulteerde uiteindelijk in een klinkende 15-0.

Na deze mooie overwinningen was er even tijd voor ontspanning in het hotel. Even rustig spelletjes spelen op de zitzakken uit de hotelkamers.

Zaterdag
Op zaterdag (dag 2 van het toernooi) startte onze eerste wedstrijd, en tevens laatste poulewedstrijd om 13:10 uur. Hierdoor hadden de spelers in de ochtend tijd om de kamers op te ruimen en daarna even tijd door te brengen met de meegereisde ouders. Na wederom een heerlijke lunch in het hotel begaven we ons naar de Seb Arena (onze prachtige indoor speellocatie). Deze laatste poulewedstrijd tegen Audra werd goed afgesloten met een prima 11-0 uitslag waar niks op af te dingen viel. Daarna volgde de kwartfinale tegen FC Future Moscow waartegen we onze tot dusver beste wedstrijd speelde. Vanaf de eerste minuut werd de tegenstander vastgezet op eigen helft, werd er veel en goed gecombineerd en vielen er prachtige goals en dit hielden we dit keer heel de wedstrijd vol. De 8-0 ruststand en de 12-0 einduitslag zei wat dat betreft meer dan voldoende. Voor een plaats in de finale moesten we die dag nog afrekenen met Granitas. Nadat we nog even gerust hadden in het hotel stond deze kraker voor de deur. We troffen een stugge tegenstander waartegen we het lastig hadden. Toch kwamen we op een 3-0 voorsprong waarmee de wedstrijd beslist leek. Echter door slordig verdedigen kwam de spanning met de 3-1 en 3-2 helemaal terug.

Gelukkig maakte we vlak voor de tijd bevrijdende 4-2 waardoor we onze plek in de finale veiligstelde. Na deze spannende wedstrijd was het al behoorlijk laat en dus sloten we de dag af met een avondmaal, korte douche en konden de spelers daarna naar bed en heerlijk over de finale gaan dromen.

Zondag
Zondag was de dag van de finale. De kinderen waren al vroeg op, de spanning was duidelijk merkbaar. Omdat de finale om 11:40 uur plaatsvond werd de ochtend gevuld met ontbijten en spelletjes. Om 11uur vertrokken we naar de Seb Arena en daar stonden de meereisde ouders al klaar op de tribune om ons te gaan aanmoedigen. Na een korte maar gretige warming-up waren de jongens er duidelijk helemaal klaar voor. Direct vanaf het begin waren onze intenties duidelijk, hoog druk zetten, snel de bal willen hebben en een hoog baltempo. Dit resulteerde in een aantal goede kansen die helaas niet werden verzilverd. Het bleef daardoor tot de 10e minuut 0-0 en dus spannend. Gelukkige scoorde we in de minuut daarna de bevrijdende 1-0 door goed druk zetten en een beheerste afronding. In de tweede helft probeerde we ons spel van de 1e helft voort te zetten met de hoop snel meer goals te maken.

De tegenstander werd nog een aantal keer gevaarlijk met afstandsschoten maar uit een corner scoorde we bij de 2e paal met een goede kopgoal de 2-0. Met deze goal was het verzet van de tegenstander gebroken en konden we uiteindelijk uitlopen naar een 4-0 voorsprong.

Bij het eindsignaal van de scheidsrechter was er ontlading en vlogen de spelers elkaar in de armen. Tot slot stond er nog de slotceremonie op het programma en natuurlijk nog de prijsuitreiking waarbij wij 2 prijzen in de wacht sleepte (Beste speler en uiteraard de winnaar van het toernooi). Wat rest is morgen de terugreis naar Nederland. We kijken terug op een zeer geslaagd toernooi, een geweldige ervaring voor de spelers die niet alleen qua voetbal maar ook zeker op het vlak van persoonlijke ontwikkeling enorm veel hebben opgestoken.