Feyenoordinbeeld

Feyenoord Onder 19 verslaat Cercle Brugge Onder 19

Feyenoord Onder 19 heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd na de winterstop gewonnen. Cercle Brugge, een combinatieteam van de Onder 19 en beloften, stond in eigen huis bij rust al met 0-4 achter. Daar bleef het uiteindelijk ook bij. Damien Hertog, trainer van de Rotterdammers, was uitermate tevreden. ‘Een hele goede wedstrijd. We waren fris en gretig. Ik was af en toe gewoon aan het genieten.’

.

Negentig minuten lang was Onder 19 de bovenliggende partij. In de eerste helft liepen de Rotterdammers rap uit naar een onoverbrugbare 0-4 voorsprong. Ook in de tweede helft – toen Hertog enkele wisselspelers een kans gaf – bleef Feyenoord aanvallen en controleren. Tot doelpunten leidde dit echter niet meer.

.

‘We wilden het niveau van de eerdere oefenwedstrijd tegen Standard Luik vasthouden en het liefst verbeteren,’ zei Hertog. ‘Dat is gelukt. Ik ben ook blij dat een aantal jongens die geblesseerd waren weer aangesloten zijn bij de groep. De concurrentie wordt groter. En dat komt het niveau ten goede. Deze wedstrijd bleek dat wel weer.’

.

Feyenoord begint de kampioenspoule zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Willem II Onder 19. Hertog: ’We hebben een goede voorbereiding gedraaid. Ik heb er veel vertrouwen in.’

.

Cercle Brugge Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-4

23’ 0-1 Nigel Robertha

34’ 0-2 Dylan Vente

39’ 0-3 Alex Bangura

44’ 0-4 Emil Hansson

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Bijl (60’ Koomen), Zwartjens (60’ Hammouti), Knoester (60’ Roffelsen), Sinteur; Wehrmann, Butter, Hansson (45’ Smulder); Robertha, Vente (60’ Fernandes), Bangura.

.

Feyenoord Onder 17 overtuigend langs PSV

Feyenoord Onder 17 heeft zijn eerste competitieduel in de kampioenspoule dik verdiend gewonnen van de leeftijdsgenoten van PSV. In Eindhoven werd het 0-2. ‘We zijn eigenlijk geen moment in de problemen geweest,’ zag trainer Cor Adriaanse.

.

In het eerste deel van het seizoen had Feyenoord nog met 4-1 verloren op bezoek bij PSV, maar gisteren was de uitploeg vanaf de aftrap dominant. Al na twee minuten kreeg Cheick Toure een goede mogelijkheid. De Rotterdammers bleven in het vervolg van de eerste helft kansen creëren, maar wisten het veldoverwicht nog niet in doelpunten uit te drukken. Dat lukte in de tweede helft wel. Wouter Burger – na een één-tweetje met Marouan Azarkan – schoot in de 58ste minuut koelbloedig de 0-1 binnen. Diezelfde Azarkan maakte tien minuten voor tijd op aangeven van Toure 0-2.

.

Adriaanse bleef kritisch na afloop. ‘We hadden een fase waarin we te gehaast gingen spelen en daardoor vaak onnodig balverlies leden. Maar als je de kampioenspoule zo begint, met een verdiende overwinning op PSV, moet je natuurlijk gewoon tevreden zijn. We haalden een hoog niveau, speelden met veel druk naar voren. Bij rust hadden we al voor moeten staan, maar we zijn niet in paniek geraakt. En in de tweede helft maakten we de kansen vervolgens wel af.”

.

PSV Onder 17 – Feyenoord Onder 17 0-2

58’ 0-1 Wouter Burger

70’ 0-2 Marouan Azarkan

.

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi, Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Kökcü, Burger; Huijgen, Toure, Azarkan (75’ Zirkzee).