Feyenoordinbeeld

FEYENOORD ONDER 19 REKENT NA RUST AF MET HEERENVEEN

Feyenoord Onder 19 is op dreef. De ploeg van trainer Damien Hertog tankte zaterdag vertrouwen voor de Klassieker van volgende week, door sc Heerenveen met overtuigende cijfers opzij te zetten: 5-1. Feyenoord Onder 17 heeft eveneens de smaak te pakken. FC Emmen Onder 17 werd met 1-3 verslagen. Doordat FC Groningen punten liet liggen, is Onder 17 de nieuwe koploper in de Eredivisie.

Feyenoord Onder 19 wint verdiend van Heerenveen

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. Dankzij een sterke tweede helft, waarin de Rotterdammers maar liefst vier keer doel troffen, werd in eigen huis afgerekend met sc Heerenveen Onder 19: 5-1. ‘De score is misschien wat geflatteerd, maar de zege is meer dan verdiend,’ reageerde trainer Damien Hertog. ‘Wel hadden we de wedstrijd eerder moeten beslissen.’
Voor Feyenoord was het al de derde wedstrijd in een week, na de zege vorig weekend bij Willem II (1-3) en het gelijkspel dinsdag tegen AZ (2-2). ‘Vooraf heb je het met de jongens erover dat het een pittig weekje is, waarin je het drie keer moet kunnen opbrengen om er vol voor te gaan. Gelukkig heb ik dat ik alle duels teruggezien,’ vertelde Hertog.
Feyenoord kende een goed eerste halfuur en kwam terecht op 1-0 via Emil Hansson, maar verzuimde vervolgens afstand te nemen. Heerenveen toonde effectiviteit door in de dertigste minuut zijn eerste kans te verzilveren: 1-1. ‘Daarna hadden we het iets moeilijker,’ aldus Hertog. ‘De wedstrijd was weer open en dat was niet nodig geweest.’
Na de pauze nam Feyenoord het heft weer in handen. In de 68ste minuut zette Mats Knoester zijn ploeg met het hoofd op 2-1, waarna er nog drie Rotterdamse doelpunten volgden. Hertog: ‘Ik ben heel erg tevreden na dit drieluik van wedstrijden. Ik zie een groep jongens die steeds meer een team beginnen te worden. Er is stabiliteit en we boeken elke week progressie.’ Volgende week wacht een mooie test in Amsterdam tegen Ajax, dat al zijn negen competitiewedstrijden heeft gewonnen.
Feyenoord Onder 19 – sc Heerenveen Onder 19 5-1

13’ 1-0 Hansson

30’ 1-1

68’ 2-1 Mats Knoester

72’ 3-1 Nigel Robertha

76’ 4-1 Dylan Vente

84’ 5-1 Dylan Vente (strafschop)
Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Butter, Hansson, Robertha; Vente, Bangura (75’ Smulder) en Kökcü (80’ Roeleveld).

Feyenoord Onder 18 onderuit tegen FC Groningen

Feyenoord Onder 18 bevindt zich momenteel in een moeilijke fase. Na nederlagen tegen Almere City (1-2) en NAC Breda (3-1) verloor de ploeg van trainer Jan Gösgens zaterdag zijn derde duel op een rij. FC Groningen was op Varkenoord met 0-3 te sterk. ‘We hebben vandaag gewoon verdiend verloren, Groningen was beter,’ erkende Gösgens.
In de eerste helft bood Feyenoord nog goed partij, al moest er wel een tegentreffer worden geslikt. De rechtsback van Groningen bracht de bezoekers na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong. Feyenoord gaf zich niet gewonnen en ging vlak na rust op zoek naar de gelijkmaker. Jeremy van Mullem ging in de 55ste minuut echter in de fout, waardoor het verschil ineens was verdubbeld. ‘Daarna namen we meer risico door één-op-één te spelen, maar viel al vrij snel ook de 0-3, waardoor de wedstrijd was gespeeld,’ aldus Gösgens. ‘We kregen in het laatste kwartier nog wel kansjes, maar die konden we niet benutten.’
Feyenoord, dat nu zesde staat, hoopt nog altijd bij de beste vier ploegen te eindigen, zodat het na de winterstop mag uitkomen in een nieuwe competitie tegen de onderste zes teams van de Eredivisie. Gösgens: ‘Dat gaat nu wel lastig worden. Onze goede start van het seizoen is tenietgedaan vanwege deze slechte reeks met drie opeenvolgende nederlagen. Maar we maken zeker nog kans op de top vier. Groningen, NAC en Almere City waren stuk voor stuk sterke ploegen die nu boven ons staan op de ranglijst, maar we spelen nog tegen AFC, Zeeburgia en Brabant United, die alle drie lager staan.’
Feyenoord Onder 18 – FC Groningen Onder 19 0-3

18’ 0-1

55’ 0-2

75’ 0-3
Opstelling Feyenoord Onder 18: Beukers; Blesgraaf, Van den Ende (10’ De Sterke, 70′ Kubilinskas), Van Mullem, Van Wetten; Roffelsen (75’ Buitenhek), Vicario, Polley; Guezen, Tilborg (60’ Choukoud) en Van der Wilden (46’ Barberoglu).

Feyenoord Onder 17 eenvoudig langs FC Emmen

Feyenoord Onder 17 kende zaterdagmiddag geen problemen met FC Emmen (1-3). Het elftal van trainer Cor Adriaanse liet het na om de thuisploeg een grotere nederlaag toe te brengen, waardoor de oefenmeester van de Rotterdammers niet geheel tevreden was: ‘We hadden zeker een goal of zes moeten maken, maar de echte scherpte ontbrak.’
Al na een kwartier zaten de Rotterdamse bezoekers op rozen, nadat eerst Marouan Azarkan, na een actie van Cheick Toure, en later Orkun Kökcü (hij had eerder de paal al getroffen) raak hadden geschoten. ‘Toch was ik niet tevreden, omdat de scherpte ontbrak,’ vertelde Adriaanse. ‘Dat zag je ook terug bij het tegendoelpunt, een vrije trap van de zijkant die zonder aanraking in ons doel verdween.’
Na de pauze besliste Wouter Burger, met een rake kopbal uit een voorzet van Rodney Huijgen, de wedstrijd in Rotterdams voordeel. Adriaanse: ‘Ook vlak voor dat doelpunt en erna hebben we legio kansen onbenut gelaten.’ Komende woensdag speelt Feyenoord Onder 17 het competitieduel met ADO Den Haag, een paar dagen later wacht Ajax.
FC Emmen Onder 17 – Feyenoord Onder 17 1-3

11’ 0-1 Marouan Azarkan

16’ 0-2 Orkun Kökcü

24’ 1-2

54’ 1-3 Wouter Burger
Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi (75’ Fetahi), Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui (69’ Amadin), Kökcü, Burger; Huijgen (72’ Reemst), Toure en Azarkan (65’ Kalentjev).

Feyenoord Onder 16 heeft weinig moeite met Excelsior

Feyenoord Onder 16 heeft zaterdag met ruime cijfers gewonnen van stadsgenoot Excelsior Onder 16. In Kralingen werd het 2-6 voor de ploeg van trainer Edwin de Graaf. Het betekende al weer de zevende zege in negen wedstrijden voor de ongeslagen koploper. ‘Hoewel we niet goed hebben gespeeld, waren we wel een stuk beter dan Excelsior,’ aldus De Graaf.
Het aanzienlijke krachtverschil was zichtbaar gedurende de hele wedstrijd, net zoals dat ook het geval was in september op Varkenoord, toen Feyenoord Excelsior met 3-0 de baas was. Het was in de eerste helft wachten op een doelpunt van de bezoekers, die echter slordig waren in de afwerking. ‘Het had bij rust eigenlijk 0-4 of 0-5 moeten staan,’ vond De Graaf. ‘Ook speelden we in een te laag tempo en toonden we in balbezit te weinig initiatief.’
Feyenoord moest uiteindelijk genoegen nemen met twee treffers in de eerste helft, beide gemaakt door Pepijn Doesburg. Na de pauze zette Ömer Gündüz zijn team al vroeg in de tweede helft op 0-3. ‘Maar daarna zakten we wat weg en gaven we zomaar twee goals weg vanwege slap verdedigen. Gemakzucht sloop in de ploeg,’ zag De Graaf.
De twee snelle tegentreffers waren een wake-upcall voor Feyenoord, dat snel weer orde op zaken stelde met een doelpunt van Toshio Lake: 2-4. De spits tekende vervolgens voor nog twee goals om de eindstand op 2-6 te bepalen. De Graaf: ‘Voetballend hebben we te weinig gebracht. Als we echt honderd procent hadden gegeven, hadden we hier nog ruimer kunnen winnen.’
Excelsior Onder 16 – Feyenoord Onder 16 2-6

23’ 0-1 Pepijn Doesburg

39’ 0-2 Pepijn Doesburg

46’ 0-3 Ömer Gündüz

59’ 1-3

65’ 2-3

70’ 2-4 Toshio Lake

72’ 2-5 Toshio Lake

78’ 2-6 Toshio Lake
Opstelling Feyenoord Onder 16: Jansen; Hall, Rustveld, Bogarde (52’ Yates), Den Haan; Hoogenboom, El Karbachi, Gündüz (70’ De Mooij), Summerville (52’ Kasrioui), Lake en Doesburg.

Feyenoord Onder 15 pakt drie punten tegen NEC/FC Oss

Feyenoord Onder 15 heeft zaterdag drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen NEC/FC Oss Onder 15. De Rotterdammers imponeerden niet, maar hadden genoeg aan doelpunten van Stan Maas en Twan van der Zeeuw. Het tegendoelpunt van de gasten kwam te laat: 2-1.
Feyenoord had in de eerste helft een overwicht en creëerde tal van mogelijkheden. ‘Maar in de afwerking vond ik ons niet scherp genoeg,’ sprak Feyenoord Onder 15-trainer Jeffrey Oost al snel na het laatste fluitsignaal. ‘NEC was daarentegen wel scherp, maar kwam niet tot kansen.’
Hoewel Feyenoord na de pauze wel al snel tot scoren kwam, Stan Maas rondde bij de tweede paal een vrije trap van Sem Valk af, was het spel beduidend minder. Oost: ‘Ik vond ons zeer matig voetballen, maar gelukkig kwamen we wel op 1-0.’ Niet veel later kwamen de gastheren zelfs op 2-0, nadat Twan van der Zeeuw na een rush langs de zijlijn knap raak had geschoten. De bezoekers deden tien minuten later nog wel wat terug, nadat een vrije trap door de Rotterdamse muur voorbij Vladimir Sikanic was gegaan. Spannend werd het echter niet meer.
Feyenoord Onder 15 – NEC/FC Oss Onder 15 2-1

51’ 1-0 Stan Maas

58’ 2-0 Twan van der Zeeuw

68’ 2-1
Opstelling Feyenoord Onder 15: Sikanic, Van der Sloot, Dalen, Valk, Van der Zeeuw; Zitman (58’ Deurloo), Omgba (46’ Esajas), Naujoks; Maas (67’ Hokke), Bannis en Belarbi.

Feyenoord Onder 14 zegeviert in stadsderby tegen Sparta

Feyenoord Onder 14 is vrijdagavond als winnaar van het veld gestapt in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van coach Daniel van der Meulen zegevierde met 2-1 bij de Kasteelheren. Invaller Milan Hokke besliste het duel in de tweede helft met een werelddoelpunt.
Feyenoord ging goed van start tegen de Spartanen. ‘Ik vond ons in de openingsfase inderdaad behoorlijk spelen,’ vertelde Van der Meulen. ‘Na dat begin creëerden we alleen niet meer zo veel kansen.’ Toch kwam Feyenoord na een half uur spelen op voorsprong, nadat Mimeirhel Benita de Sparta-doelman had gepasseerd.
Na de gelijkmaker van de thuisploeg leken de Spartanen even het initiatief te grijpen, maar Feyenoord-invaller Milan Hokke bracht de uitploeg op fabuleuze wijze weer op voorsprong. In de slotfase probeerde Sparta Onder 14 uit alle macht opnieuw op gelijke hoogte te komen, maar ditmaal kwam het van een koude kermis thuis. ‘Deze overwinning was uiteindelijk verdiend, als je kijkt naar de gehele wedstrijd. Ik vond ons de sterkste ploeg,’ aldus Van der Meulen.
Sparta Rotterdam Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-2

30’ 0-1 Mimeirhel Benita

37’ 1-1

66’ 1-2 Milan Hokke
Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Van Veldhoven, Hall, Zouan; Christoffel (68’ Rijnja), Hartjes, Benita, ’t Zand; Tearr (69’ Roels), Dos Santos (40’ Hokke) en Matabaro.

Feyenoord Onder 13 heeft geen kind aan JVOZ

Feyenoord Onder 13 heeft een gemakkelijk weekend gehad. De ploeg van trainer Gaston Taument leidde halverwege al met ruime cijfers tegen JVOZ Onder 13 (0-3) en liep na de kantenwisseling nog iets verder weg van de thuisploeg: 0-5. ‘Dit was een reguliere overwinning,’ sprak trainer Taument.
Opvallend was dat Mees van Tol Feyenoord in de eerste helft goed op weg hielp naar de overwinning. De verdediger die normal niet zo vaak is terug te vinden in het lijstje met doelpuntenmakers, kwam vanuit twee hoekschoppen twee keer tot scoren. Nog voor de pauze zette de bedrijvige Gio-Renys Felicia, die met drie assists ook nog eens direct betrokken was bij een drietal andere Feyenoord-goals, de bezoekers op 0-3.
Na de pauze veranderde er niets aan het spelbeeld. Feyenoord bleef de bovenliggende ploeg en liep via Jamal Ourhis, die zich goed vrijspeelde, uit naar 0-4. Het slotakkoord was aan Nesto Groen, die een fantastische actie van Felicia bekroonde met de 0-5. ‘We zijn vandaag nooit in de problemen gekomen en hebben niets weggegeven,’ besloot Taument.
JVOZ Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-5

13’ 0-1 Mees van Tol

23’ 0-2 Mees van Tol

27’ 0-3 Gio-Renys Felicia

35’ 0-4 Jamal Ourhis

58’ 0-5 Nesto Groen
Opstelling Feyenoord Onder 13: Dekker, Lopes Varela (50’ Van Wingerden), Bogarde (50’ De Moes), Van Tol, De Blok; Rais (50’ Mohamedhoesein), Ourhis, Van der Linden; Zerisenay (37’ Oetoehganal), Felicia en Van der Heijden (44’ Groen).