FEYENOORD ONDER 19 OVERWINTERT IN UEFA YOUTH LEAGUE

Het UEFA Youth League-avontuur van Feyenoord Onder 19 krijgt na de winterstop een vervolg. Het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy versloeg woensdagmiddag in een absolute kraker Napoli Onder 19 met 4-3. Daardoor eindigt Onder 19 als tweede in de groep en plaatst het zich voor de play-offs van het prestigieuze Europese jeugdtoernooi.

In het eerste half uur zag het er niet naar uit dat Feyenoord, dat minimaal een punt nodig had, zich zou gaan plaatsen. De ploeg begon in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior nerveus aan de wedstrijd en had aanvankelijk geen antwoord op het spel van Napoli, dat in een 5-3-2-systeem aantrad met aanvallers die vaak van positie wisselden. Dat leverde binnen tien minuten een Italiaanse treffer op; Alessio Zerbin werd weggestuurd en passeerde Justin Bijlow. Een kwartier later deed de aanvaller dat opnieuw, maar schoot hij tot opluchting van de ruim drieduizend toeschouwers naast het doel.

De tweede grote kans voor Napoli leek een wake-up call te zijn voor Feyenoord, dat daarna beter in de wedstrijd kwam. Nadat Wouter Burger al bijna succes had met een afstandsschot, was het na 32 minuten wel raak. Achraf El Bouchataoui stuurde Rodney Huijgen weg, die perfect teruglegde op Orkun Kökcü. De middenvelder twijfelde niet en schoot hard raak in de verre hoek.

De gelijkmaker was precies het zetje dat de Feyenoord-talenten nodig hadden. Na de goal namen ze het initiatief van de Italianen over, wat nog voor rust resulteerde in een voorsprong. Lutsharel Geertruida kopte fraai raak uit een corner van El Bouchataoui en liet het Van Donge & De Roo Stadion voor de tweede keer in vijf minuten ontploffen van vreugde.

Voordat de supporter na rust goed en wel weer op hun plek zaten, konden ze alweer juichen. Kökcü schoot vol overtuiging een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising, een goal die uitbundig werd gevierd met het fanatiek meelevende publiek. Na de 3-1 leek overwintering zeker, maar Feyenoord maakte het in de slotfase nog onnodig spannend. Nadat eerder al de 3-2 was gemaakt, kwamen de Italianen vijf minuten voor tijd uit een strafschop echter nog langszij.

Verder liet Feyenoord het echter niet meer komen. Sterker nog: in de slotminuut sleepte de ploeg zelfs nog de overwinning uit het vuur. El Bouchataoui benutte een strafschop nadat Cheick Touré was neergelegd en schoot zijn team daarmee definitief naar de volgende ronde van de UEFA Youth League.

Op Varkenoord zal met belangstelling worden uitgekeken naar de loting voor de play-offs van de UEFA Youth League, die aanstaande maandag 11 december plaatsvindt. Feyenoord speelt in de volgende ronde een enkele uitwedstrijd, op dinsdag 6 of woensdag 7 februari.. Wordt dat duel gewonnen, dan vervolgt de ploeg het toernooi in de achtste finales.

Feyenoord O19 – Napoli O19 4-3 (2-1)

10’ 0-1 Zerbin

32’ 1-1 Kökcü

37’ 2-1 Geertruida

48’ 3-1 Kökcü

69’ 3-2 Palmieri

85’ 3-3 Gaetano (pen.)

94’ 4-3 El Bouchataoui (pen.)

Scheidsrechter: Frankowski (Pol)

Opstelling Feyenoord O19: Bijlow; Reith, Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Kökcü (80’ Wehrmann), Burger; Huijgen, Vente (46’ Touré) en Zwarts (87’ Bangura).

Opstelling Napoli O19: Schaeper; Schiavi, Esposito, Senese; Mezzoni (60’ Sgarbi), Abdallah, Otranto, Scarf; Palmieri, Gaetano en Zerbin (77’ Bartiromo).