FEYENOORD ONDER 19 OP KARAKTER NAAR PUNT IN NAPELS

Feyenoord Onder 19 heeft dinsdagmiddag het eerste punt gepakt in de UEFA Youth League. Tegen de leeftijdsgenoten van Napoli toonde het vlaggenschip van Feyenoord Academy veerkracht, want na een 2-0 ruststand werd het dankzij goals van Daudé van der Kust en Lutsharel Geertruida in de slotminuut alsnog gelijk: 2-2.

De vreugde was groot toen Lutsharel Geertruida in de slotminuut van de wedstrijd uit een corner de 2-2 binnenkopte. De gelijkmaker zal voor de spelers van Feyenoord Onder 19 ook hebben gevoeld als gerechtigheid, want het hoogste jeugdteam deed op het kunstgras in het Stadio Pasquale Ianniello voetballend zeker niet onder voor de leeftijdsgenoten van Napoli en was in grote delen van de wedstrijd zelfs de bovenliggende partij.

Toch leek Feyenoord net als twee weken geleden tegen Manchester City het onderspit te moeten delven. Waar City een fout afstrafte en via een van richting veranderde vrije trap scoorde, daar kwam de openingstreffer dinsdagmiddag letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een corner van Gianluca Gaetano zeilde bij de tweede paal pardoes het doel in, waarmee de thuisploeg volledig tegen de verhouding in op voorsprong kwam.

Feyenoord was in het eerste kwartier namelijk sterker, wat na een kwartier spelen resulteerde in een goede mogelijkheid voor Cheick Touré. De snelle buitenspeler speelde zichzelf knap vrij, maar zag zijn poging uit een lastige hoek gekeerd worden door de Napolitaanse doelman. Ook in het vervolg van de eerste helft bepaalde Feyenoord het spel, maar de ploeg slaagde er niet in een gaatje te vinden in de hechte Italiaanse defensie, die na de openingstreffer nog dichter tegen het eigen doel aan was gaan spelen. Uit een van de spaarzame uitvallen verdubbelde Napoli vervolgens op slag van rust de voorsprong. Pio Schiavi schoot een afvallende bal binnen.

Na rust ging Feyenoord vol goede moed op zoek naar de aansluitingstreffer, die er halverwege de tweede helft kwam. Na een fraaie actie en dito voorzet van Tyrell Malacia was het uiteindelijk Daudé van der Kust die het beslissende tikje gaf. Met Joel Zwarts als extra aanvaller probeerde trainer Cor Adriaanse er in de slotfase nog een punt uit te slepen. Dat plan slaagde dus, met dank aan Geertruida die in de slotminuut boven iedereen uit torende en zo zijn ploeg een meer dan verdiend eerste punt in de UEFA Youth League bezorgde.

Napoli O19 – Feyenoord O19 2-2 (2-0)

Scoreverloop:

17’ 1-0 Gaetano

45+1’ 2-0 Schiavi

66’ 2-1 Van der Kust

90’ 2-2 Geertruida

Scheidsrechter: Papapetrou (Gri)

Gele kaart: Van der Kust, Geertruida (Feyenoord), Otranto, Senese (Napoli)

Opstellingen

Feyenoord O19: Ten Hove; Reith, Geertruida, Smeulers, Malacia; El Bouchataoui (78’ Zwarts), Kökcü, Wehrmann; Van der Kust, Touré en Bangura (46’ Burger).

Napoli O19: Schaeper; Schiavi, Manzi, Senese, Scarf; Abdallah, Otranto, Gaetano; Mezzoni (80’ Pelliccia), Russo (65’ Miccilo) en Zerbin (88’ Calvano).