FEYENOORD ONDER 19 NAAR NIPTE ZEGE IN STADSDERBY

Feyenoord Onder 19 heeft de goede start in de kampioenspoule een prima vervolg gegeven. Na de 5-1 zege op Willem II van vorige week was de ploeg zaterdag net wat sterker dan stadsgenoot Sparta. Nigel Robertha – wederom trefzeker – kroonde zich voor rust tot matchwinner: 0-1. Feyenoords hoogste jeugdelftal heeft nu zes punten uit twee duels.
.

Feyenoord was in het eerste bedrijf de bovenliggende partij. ‘Ik vond dat we voor rust redelijk speelden,’ vertelde Feyenoord-coach Damien Hertog, die spits Dylan Vente al na vier minuten alleen op de Sparta-doelman zag afgaan. Oog in oog met de doelman miste de Feyenoord-aanvaller echter. Zo’n twintig minuten later was het wel raak. Nigel Robertha toonde zich het meest alert nadat een hoekschop niet verwerkt kon worden door de thuisploeg.

.

Na rust ontspon zich een voetbalgevecht. Feyenoord slaagde er niet in om de rust in balbezit te bewaren. Hertog: ‘We vergaten om rustig te blijven voetballen. We kwamen echter niet in de problemen, omdat we amper kansen weggaven.’

.

‘Voetballend was het misschien niet al te goed, maar dat soort wedstrijden zitten er ook tussen. We hebben prima verdedigd en door deze overwinning zijn we ook goed aan de tweede seizoenshelft begonnen,’ besloot Hertog.

.

Sparta Rotterdam Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-1

Scoreverloop:

23′ 0-1 Nigel Robertha

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Butter (40′ Wehrmann); Smeulders, Hansson (88′ Kökcü); Vente, Bangura (70′ Fernandes) en Robertha.

.

Feyenoord Onder 18 te laat op gang tegen Excelsior Onder 19

Feyenoord Onder 18 heeft zaterdag een verdiende nederlaag geleden. De ploeg van coach Jan Gösgens keek halverwege al tegen een 2-0 achterstand aan en kwam na de 3-0 van Excelsior Onder 19 te laat op gang. ‘Ik vond Excelsior vandaag kwalitatief beter, maar als we voor rust wat meer bij de les waren geweest, hadden we een beter resultaat kunnen behalen,’ aldus Feyenoord-coach Gösgens.

.

Door een misverstand in de Feyenoord-defensie kwam de thuisploeg na zo’n tien minuten spelen aan de leiding. Nog geen kwartier later was het opnieuw raak, nadat Wouter Beukers met een lob werd verschalkt. ‘Ik vond Excelsior voor de pauze een stuk sterker,’ sprak de Onder 18-coach, die Mohamed Choukoud wel drie mogelijkheden zag krijgen in het eerste bedrijf. ‘Zij waren op een gegeven moment ook feller in de duels, wonnen de slag op het middenveld.’

.

Na rust leek het duel beslist nadat Excelsior na zeventig minuten de 3-0 produceerde, maar via Sergi Roeleveld, na een opening van Robin Polley, deed Feyenoord eindelijk wat terug. De 3-2, van Polley, kwam vervolgens te laat.

.

Excelsior Rotterdam Onder 19 – Feyenoord Onder 18 3-2

11′ 1-0

25′ 2-0

70′ 3-0

78′ 3-1 Sergi Roeleveld

90′ 3-2 Robin Polley

.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Beukers; Blesgraaf (60′ Elmensdorp), Van den Ende, Kaptein, De Sterke; Roffelsen (65′ Buitenhek), Guezen (45′ Polley), Van Wetten (70′ Van Mullem); Choukoud, Vicario (75′ Barberoglou) en Roeleveld.

.

Onder 17 lijdt onnodig puntenverlies tegen ADO Den Haag

Feyenoord Onder 17 is zaterdag op eigen veld tegen puntenverlies opgelopen. De ploeg van trainer Cor Adriaanse leek lange tijd op de overwinning af te koersen, maar zag ADO Den Haag Onder 17 toch nog op 2-2 komen. ‘Dit is een domper, zeker gezien het spelbeeld,’ aldus Adriaanse.

.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en domineerde in de eerste tien minuten. Toch waren het de Haagse bezoekers die na een klein kwartier op voorsprong kwamen, nadat de Feyenoord-verdediging niet goed opgesteld stond bij een lange bal. Het antwoord van de Rotterdammers volgde snel: Wouter Burger bereidde goed voor en Orkun Kokcu drukte prima af.

.

Nog voor de kantenwisseling kwam de thuisploeg voor het eerst aan de leiding. Een goede aanval, via Achraf el Bouchataoui en Rodney Huijgen, werd afgerond door aanvaller Cheick Toure. Gelijk na rust kregen Marouan Azarkan (vrije kopkans) en El Bouchataoui (vrije trap op de deklat) goede mogelijkheden, maar de 3-1 bleef uit. Kokcu leek dat derde Feyenoord-doelpunt alsnog te maken, maar ook zijn vizier stond niet op scherp.