FEYENOORD ONDER 19 KWARTFINALIST NA MONSTERZEGE

Feyenoord Onder 19 heeft zich zaterdag dankzij een ruime overwinning geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Het team van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel won op Varkenoord met liefst 7-1 van de leeftijdsgenoten van Vitesse.

Al vroeg in de wedstrijd, die begon na een minuut stilte ter nagedachtenis van de deze week overleden oud-speler Reinier Kreijermaat, opende Feyenoord Onder 19 de score. Orkun Kökcü kreeg de bal aangespeeld op het randje van het zestienmeter gebied en scoorde. De wedstrijd was zo’n half uur oud toen ook de 2-0 werd gescoord. Lutsharel Geertruida probeerde vanuit een hoekschop de bal binnen te werken, raakte daarbij het been van een Vitesse-verdediger waarna de bal het doel inrolde.

Niet veel later scoorde het vlaggenschip van Feyenoord Academy het derde doelpunt van de middag. Cheick Touré leek een voorzet van de zijkant in eerste instantie te missen. Touré pikte de bal vervolgens op, gaf hem voor op Wouter Burger die gepositioneerd stond voor het doel. De middenvelder faalde daarna niet en maakte de 3-0. Dat was ook de ruststand, mede omdat doelman Jordie van Leeuwen een vrije trap van de bezoekers fraai uit de bovenhoek tikte.

Na de rust was ging het Onder 19-team van Feyenoord Academy door met scoren. Voordat er een uur gespeeld was, lag de 4-0 al in het doel. Een goede vrije trap van Kökcü werd gered door Vitesse Onder 19-doelman Bayazit. Verdediger Geertruida was echter alert en schoot de rebound binnen. Diezelfde Geertruida was enkele minuten later opnieuw trefzeker. Dit keer kopte hij een hoekschop binnen, wat de 5-0 betekende. Nadat de bezoekers iets terugdeden, zorgde Touré voor de 6-1. De aanvaller kreeg de bal in de voeten gespeeld door doelman Bayazit en kon gemakkelijk binnenschieten.

Het slotakkoord van de wedstrijd kwam van Geertruida. Na een goede voorzet van rechtsback Boyd Reith maakte de verdediger zijn derde treffer van de middag en daarmee zette hij de eindstand van 7-1 op het scorebord.

Trainer Adriaanse was na afloop van de wedstrijd zeer tevreden met de ruime overwinning van zijn team. ‘Een goede uitslag, daar moet ik mijn jongens een groot compliment voor geven. Al snel stonden we met 3-0 voor, maar we bleven geconcentreerd spelen en goed voetballen. Als je zeven keer scoort, wat er ook nog meer hadden kunnen zijn, heb je het heel goed gedaan.’

Feyenoord Onder 19 – Vitesse Onder 19 7-1 (3-0)

5’ 1-0 Kökcü

30’ 2-0 (eigen doelpunt)

37’ 3-0 Burger

56’ 4-0 Geertruida

61’ 5-0 Geertruida