FEYENOORD ONDER 19 EENVOUDIG NAAR VOLGENDE BEKERRONDE

Feyenoord Onder 19 heeft zich zaterdagmiddag met gemak geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Het elftal van trainer Damien Hertog, dat lange tijd met een man meer speelde dan tegenstander FC Utrecht Onder 19, zegevierde met 0-4.

.

Feyenoord had het in de eerste fase van de wedstrijd lastig en slaagde er niet in om tot grote kansen te komen. Dat veranderde na zo’n twintig minuten spelen: één van de Utrecht-spelers werd met een rode kaart van het veld gestuurd na een opstootje bij een hoekschop. Feyenoord profiteerde al snel van deze overtalsituatie en kwam aan de leiding via Rashaan Fernandes. ‘Ik denk dat die rode kaart wel een kantelmoment in de wedstrijd was,’ vertelde Feyenoord-coach Damien Hertog.

.

Na rust besliste Feyenoord-verdediger Mats Knoester al snel het duel, waarna Emil Hansson de score verder liet oplopen. Met twee knappe, individuele acties bracht de Noor de 0-3 en 0-4 op het scorebord. ‘We hebben de wedstrijd erg professioneel uitgespeeld,’ vervolgde Hertog. ‘Het is niet vanzelfsprekend dat je met 11 tegen 10 spelers eenvoudig wint. We hebben het er gemakkelijk uit laten zien, omdat we hard zijn blijven werken en bij vlagen goed combinatievoetbal hebben laten zien.’

.

FC Utrecht Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-4

Scoreverloop:

25′ 0-1 Rashaan Fernandes

50′ 0-2 Mats Knoester

68′ 0-3 Emil Hansson

79′ 0-4 Emil Hansson

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Sinteur, Zwartjens, Knoester (85′ Butter), Malacia; Wehrmann; Smulder (60′ Kökcü), Hansson; Vente, Fernandes (35′ Anez) en Robertha.

.

Feyenoord Onder 18 uitgeschakeld na strafschoppen

Feyenoord Onder 18 is er niet geslaagd om de volgende ronde van de beker te halen. De Rotterdammers kwamen na negentig minuten tegen Fortuna Sittard Onder 19 niet verder dan een gelijkspel (1-1) en namen de strafschoppen net wat minder goed dan de Limburgse gastheren.

.

Feyenoord kende een dramatische start in Zuid-Limburg. Al in de eerste minuut kwam Fortuna Sittard Onder 19 op voorsprong, nadat Feyenoorder Jeremy van Mullem in de fout ging. De thuisploeg zakte vervolgens in en zag Feyenoord in lange fases in het bezit van de bal. ‘Maar het baltempo lag aan onze kant te laag,’ vertelde Feyenoord-trainer Jan Gösgens.

.

In het tweede bedrijf lag dat baltempo hoger. Gösgens: ‘En er zat meer diepte in ons spel. Hierdoor werden we gevaarlijker en ik vond het dan ook verdiend dat we op 1-1 kwamen.’ Dat Rotterdamse doelpunt kwam op naam van Jaron Vicario, die net een paar minuten binnen de lijnen stond.

.

De bezoekers lieten het vervolgens na om op voorsprong te komen en misten via Niels van Wetten (kopbal) en Robin Polley goede kansen. Na negentig minuten dienden penalty’s uit te maken welke ploeg door zou bekeren. Fortuna Sittard bleef vanaf de strafschopstip net wat koeler.

.

Fortuna Sittard Onder 19 – Feyenoord Onder 18 1-1 (Fortuna Sittard w.n.s.)

1′ 1-0

65′ 1-1 Jaron Vicario
.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Evora; Elmensdorp, Van den Ende, Van Mullem, Van Wetten (85′ De Sterke); Buitenhek, Guezen, Kubilinskas; Polley, Van der Wilden en Roeleveld (60′ Vicario).

.

Feyenoord Onder 17 na bliksemstart naar overtuigende zege

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag in Abcoude een knappe overwinning geboekt. De ploeg van oefenmeester Cor Adriaanse ging tegen FC Utrecht Onder 17 wervelend van start en leidde na negen minuten al met 0-3. Uiteindelijk wonnen de Rotterdammers met 1-4. Adriaanse: ‘Een prima overwinning van mijn elftal.’

.

Feyenoord besliste het duel dus al snel. Na drie minuten rondde Cheick Toure af na een goede steekbal van Achraf el Bouchataoui. Diezelfde El Bouchataoui eiste in de daaropvolgende minuten de hoofdrol op: eerst schoot hij een vrije trap prachtig achter de Utrechtste doelman, waarna hij na zo’n tien minuten spelen ook zijn handtekening onder de 0-3 zette. ‘Vervolgens werden we wel een beetje nonchalant,’ bleef Adriaanse kritisch. ‘We stonden te ruim te dekken en daar profiteerde Utrecht van door de 1-3 te maken.’

.

Na de pauze kwam Feyenoord nauwelijks meer in gevaar, al duurde het nog wel tot de 75ste minuut tot de 1-4 viel. Invaller Joshua Zirkzee legde een vrije trap van El Bouchataoui goed terug op Toure, die voor zijn tweede doelpunt van de dag tekende: 1-4. ‘FC Utrecht-uit is altijd een lastige wedstrijd, dus we hebben het vandaag gewoon goed gedaan,’ besloot Adriaanse, die zijn elftal na de nederlaag van Ajax naar de eerste plaats zag opklimmen.

.

FC Utrecht Onder 17 – Feyenoord Onder 17 1-4

3′ 0-1 Cheick Toure

6′ 0-2 Achraf el Bouchataoui

9′ 0-3 Achraf el Bouchataoui

25′ 1-3

75′ 1-4 Cheick Toure

.

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi, Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Kokcu, Burger; Huijgen (75′ Reemst), Toure en Azarkan (67′ Zirkzee).

.

Feyenoord Onder 16 lijdt oefennederlaag tegen NAC Onder 17

Feyenoord Onder 16 is vrijdagavond tegen een oefennederlaag aangelopen. In Breda was NAC Onder 17 met 5-3 te sterk. ‘Een zeer nuttige oefenwedstrijd,’ reageerde trainer Edwin de Graaf. ‘Vooral de jongens die dit seizoen minder hebben gespeeld of zijn teruggekomen van een blessure, hebben weer minuten kunnen maken. En daar ging het mij om.’

.

Feyenoord speelde een vrij goede eerste helft, waarin het een aantal keren gevaarlijk voor het Bredase doel kwam. Dat de bezoekers in de dertiende minuut dan ook de leiding namen via Ömer Gündüz, was niet geheel verrassend. ‘Wel vond ik dat we te snel achteruit liepen als we niet de bal hadden en te weinig druk zetten,’ aldus De Graaf, die NAC voor rust nog de gelijkmaker zag maken.’

.

Vlak na de pauze had Feyenoord het een fase heel lastig. In een tijdsbestek van slechts acht minuten scoorden de Brabanders maar liefst drie keer, pakten daardoor een comfortabele voorsprong van 4-1 en beslisten daarmee de wedstrijd. De Graaf: ‘We bleven na de tweede tegengoal wat in de teleurstelling hangen, gingen niet meer voor elkaar door het vuur. Gelukkig gebeurde dat wel weer na de 4-2 van Toshio Lake, maar het NAC echt nog lastig maken was gewoon heel moeilijk. Zeker ook omdat zij toch allemaal een jaar ouder waren en op bijna elke positie fysiek sterker.’

.

NAC Onder 17 – Feyenoord Onder 16 5-3

13′ 0-1 Ömer Gündüz

19′ 1-1

47′ 2-1

52′ 3-1

55′ 4-1

58′ 4-2 Toshio Lake

67′ 5-2

77′ 5-3 Toshio Lake

.

Opstelling Feyenoord Onder 16: Jansen; Hall (60′ Hartman), Rustveld, Le Couvreur, Van Leeuwen (50′ Bogarde); Hoogenboom, El Karbachi, Gündüz, Lake, Doesburg en Jorule (41′ Summerville).

.

Feyenoord Onder 15 naar laatste acht bekertoernooi

Feyenoord Onder 15 heeft zich ten koste van NEC/FC Oss Onder 15 geplaatst voor de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. De zege kwam geen moment in gevaar voor de Rotterdammers. ‘Er was de hele wedstrijd geen vuiltje aan de lucht,’ aldus trainer Jeffrey Oost. ‘Alleen bij slordige momenten aan onze kant, gaven we NEC in de omschakeling de mogelijkheid tot scoren te komen.’

.

Na vier minuten stond er al 0-1 op het scorebord. Naoufal Bannis tikte fraai binnen, nadat de keeper van NEC een vrije trap niet goed had verwerkt. De thuisploeg kreeg daarna meteen vanaf de aftrap uit het niets een grote kans op de 1-1, maar Feyenoord-doelman Vladimir Sikanic redde uitstekend bij een één-op-één-situatie. Na een wat rommelige fase, begon Feyenoord steeds meer te domineren. Een voorzet van Steven van der Sloot belandde ietwat gelukkig rechtstreeks in het vijandelijke doel voor de 0-2. Vervolgens verzuimde het elftal van Oost voor rust afstand te nemen, al keurde de scheidsrechter wel nog een zuiver doelpunt af van Noah Naujoks.

.

Na de pauze was het wachten op de derde treffer van de bezoekers. Die zou in de 47ste minuut vallen. De net ingevallen Zenya Deurloo bediende met een knappe steekbal op maat Abdel Belarbi, die koeltjes afrondde. Het duel was beslist, al deed NEC dankzij slordig balverlies bij Feyenoord nog tot tweemaal toe iets terug. Tussen die twee Gelderse goals in had Bannis voor zijn tweede van de middag getekend. Oost: ‘Bij 1-4 miste Abdel nog voor open doel, een hilarisch moment dat tekenend was voor de onscherpte bij ons in de afronding deze wedstrijd. Maar goed, we staan gewoon in de kwartfinales en dat is natuurlijk prima.’

.

NEC/FC Oss Onder 15 – Feyenoord Onder 15 2-4

4′ 0-1 Naoufal Bannis

13′ 0-2 Steven van der Sloot

48′ 0-3 Abdel Belarbi

53′ 1-3

57′ 1-4 Naoufal Bannis

60′ 2-4

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Sikanic; Van der Sloot, Valk, Van der Zeeuw, Esajas (45′ Papendrecht); Zitman (45′ Deurloo), Naujoks, Omgba; Kasius (53′ Maas), Bannis en Belarbi.

.

Feyenoord Onder 13 rekent af met ADO

Feyenoord Onder 13 heeft zaterdagochtend vrij eenvoudig ADO Den Haag Onder 13 aan de kant gezet. In de Hofstad boekte de ploeg van trainer Gaston Taument een 0-3 overwinning. ‘We hebben ze echt de hele wedstrijd bij de keel gegrepen,’ aldus Taument. ‘Alleen had de score wel wat hoger moeten zijn.’

.

Feyenoord begon scherp en zette meteen veel druk naar voren, resulterend in een aantal kansen. In het eerste kwartier kregen de Rotterdammers echter ook tot twee keer toe een tegenslag te verwerken. Mees van Tol moest in de 12de minuut gewisseld worden vanwege een enkelblessure, twee minuten later belandde Omar Mohamedmoesein ongelukkig op zijn achterhoofd. Reden voor Taument om de middenvelder te vervangen.

.

De twee vroege wissels brachten Feyenoord niet van de wijs. Nesto Groen zette de bezoekers in de 20ste minuut verdiend op voorsprong, pal voor rust noteerde de spits ook zijn tweede treffer. Na de pauze kreeg Feyenoord voldoende mogelijkheden om de score uit bouwen, maar moest het genoegen met één doelpunt van Amir Rais in de slotminuut. Taument: ‘Het enige verwijt dat ik mijn spelers kan maken is dat in de tweede helft de kansen niet werden benut. Over het vertoonde spel ben ik zeer tevreden. De laatste weken houden we het goede spel ook de hele wedstrijd vol en dat is leuk om te zien.’