FEYENOORD ONDER 19 BEGINT MET ZEGE AAN BELANGRIJKE WEEK

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag een degelijke overwinning geboekt bij NEC/FC Oss Onder 19. Het hoogste team van Feyenoord Academy domineerde, gaf nauwelijks wat weg en stapte met een 0-2 zege van het veld. Daarmee tankte de ploeg vertrouwen voor de belangrijke bekerwedstrijd bij Heerenveen (dinsdag) en de mini-Klassieker tegen Ajax (zaterdag) van komende week.

Met dynamisch spel en veel beweging in het team liet Onder 19 vanaf de aftrap zien dat er voor de opponent niets te halen viel in deze wedstrijd. Halverwege de eerste helft werd het goede spel bekroond met de openingstreffer. Achraf El Bouchataoui gaf voor vanaf de rechterkant en Joel Zwarts kopte raak.

Nog voor de rust kreeg Onder 19 via El Bouchataoui, Jaron Vicario en Zwarts drie kansjes om de score te verdubbelen, maar geen van hen slaagde hierin. De thuisploeg werd alleen gevaarlijk via standaardsituaties. Keeper Jordie van Leeuwen redde bij een corner en een vrije trap.

Onder 19 zette de goede lijn van de eerste helft door in de tweede en weer was het Zwarts die dit omzette in een goal. Dit keer deed hij het helemaal zelf met een hard schot van buiten het zestienmetergebied. Daarbij kreeg hij hulp van de doelman die de bal door zijn handen liet glippen.

Mede door de warmte liet Onder 19 in de slotfase de teugels wat vieren. Zo kon NEC/FC Oss er nog een paar keer gevaarlijk uitkomen en moest Van Leeuwen nog één keer een belangrijke redding verrichten.

Trainer Arnold Scholten was tevreden over de wedstrijd. ‘We hebben prima gevoetbald. Het is belangrijk dat je deze week begint met een overwinning en iedereen heeft volle bak gespeeld.’

NEC/FC Oss Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-2

Scoreverloop

26’ Zwarts

53’ Zwarts

Opstelling Feyenoord Onder 19

Van Leeuwen, Reith (78’ Van Wetten), Lewis, Van Mullem, Smeulers, Geertruida (84’ Butter), Huijgen (66’ Kökcü), Wehrmann, Zwarts, El Bouchataoui, Vicario.

FC Twente Onder 19 een maat te groot voor Feyenoord Onder 18

Feyenoord Onder 18 heeft geen punten gepakt bij het hoger geklasseerde FC Twente Onder 19. De ploeg van trainer Jan Gösgens kon voorin geen vuist maken en ging met 2-0 onderuit in de verre uitwedstrijd.

De eerste helft was er één met weinig spektakel. FC Twente brak een paar keer gevaarlijk door zonder echt grote kansen te krijgen en Onder 18 was niet bij machte om tot het doel van de Tukkers te komen. Vlak na de rust kreeg Feyenoord een enorme kans op voorsprong te komen. De keeper kon een vrije Dominykas Kubilinskas niet klemmen waarna de bal voor de voeten kwam van Delpiero Reboe. Zijn schot van dichtbij ging echter naast.

Niet veel later kwam de thuisploeg op voorsprong na een foute breedtepass van Kubilinskas. In de jacht op de gelijkmaker was het vervolgens telkens ‘net niet’ voor Onder 18. Het ontbrak aan een zuivere eindpass, er werd niet geschoten of er zat net een Twents been tussen. Een kwartier voor tijd werd het aan de andere kant beslist door de Twente.

De overwinning van FC Twente was verdiend, volgens Gösgens. ‘Zij hebben een aardige ploeg en wij blijven maar moeite hebben met scoren. Toen we laatst bij Emmen wonnen, werden de goals gemaakt door jongens die vandaag bij Onder 19 zaten.’

FC Twente Onder 19 – Feyenoord Onder 18 0-2