Feyenoordinbeeld

Feyenoord Onder 17 wint KNVB BEKER

Feyenoord Onder 17 heeft het seizoen op een mooie wijze afgesloten met een prijs: de KNVB beker. In een enerverende finale op Varkenoord werd PEC Zwolle Onder 17 zaterdagmiddag met 3-1 verslagen. De Rotterdamse doelpunten kwamen op naam van Dylan Vente, Boyd Reith en Achraf El Bouchataoui. ‘We hebben heel het seizoen meegedaan om de prijzen, misten op een punt na de titel, maar winnen wél de beker. Een mooie afsluiting’, reageerde trainer Cor Adriaanse opgetogen.

.

Feyenoord had het in het begin van de wedstrijd niet gemakkelijk met de underdog uit Zwolle. De spanning was toch wat voelbaar bij de Rotterdammers, die te veel duels verloren. Feyenoord mocht zelfs van geluk spreken dat het niet al vroeg op achterstand kwam, maar de spits van PEC miste een opgelegde schietkans. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg beter voor de dag, resulterend in de openingstreffer in de 17de minuut van Vente. De spits van Feyenoord nam een voorzet van Cheick Toure op de borst aan, twijfelde niet en schoot uit de draai onberispelijk binnen.

.

De kansen bleven vervolgens komen voor Feyenoord, maar ook PEC verscheen een aantal keren dicht bij het doel van keeper Elber Evora. De Zwollenaren werden in de 25ste minuut beloond voor hun harde werken: 1-1. ‘Het had bij rust ook 3-3 kunnen staan’, zo zag Adriaanse, die bepaald niet tevreden was over het vertoonde spel van zijn ploeg in de eerste helft.

.

Dat kon hij echter wel zijn over het spel na de pauze. Feyenoord kwam scherper uit de kleedkamer en veroverde in de 42ste minuut opnieuw de leiding via rechtsback Reith, die mee was opgekomen. Een kwartier later was het weer raak, ditmaal via Achraf El Bouchataoui, na fraai voorbereidend werk van Tyrell Malacia en Toure. Feyenoord kwam daarna nauwelijks meer in de problemen. Vlak voor tijd kreeg Tahith Chong, die zijn laatste duel voor Feyenoord speelde, nog een publiekswissel van Adriaanse. Een paar minuten later kon hij nog één keer feestvieren met zijn ploeggenoten.

.

17′ 1-0 Dylan Vente

25′ 1-1

42′ 2-1 Boyd Reith

57′ 3-1 Achraf El Bouchataoui

.

Opstelling Feyenoord Onder 17: Evora; Reith, Wehrmann, Blesgraaf (60′ Van Mullem), Malacia; Geertruida, El Bouchataoui, Choukoud; Toure, Vente en Chong (79′ Kubilinskas).