FEYENOORD ONDER 17 TANKT VERTROUWEN VOOR KLASSIEKER

De hoogste jeugdteams van Feyenoord Academy boekten dit weekend wisselende resultaten. Feyenoord Onder 19 ging ten onder tegen stadgenoot Sparta Rotterdam, terwijl Onder 18 een knappe overwinning boekte op een andere stadgenoot, koploper Excelsior. Ook Onder 17 won en tankte zo vertrouwen voor de mini-Klassieker van aanstaande dinsdag.

.

Onder 19 beëindigt slechte week met nederlaag in stadsderby

Feyenoord Onder 19 is opnieuw tegen een nederlaag opgelopen. Het team van trainer Damien Hertog verslikte zich op Varkenoord in stadsgenoot Sparta Rotterdam Onder 19: 1-2. Eerder deze week ging Onder 19 ook al ten onder tegen Willem II (1-2) en werd er gelijkgespeeld tegen NEC/FC Oss Onder 19 (0-0). ‘We moeten leren omgaan met tegenslagen,’ aldus Hertog.

.

‘Gezien de statistieken hoefden we weer niet te verliezen,’ sprak Hertog, die zijn elftal voor rust een paar goede mogelijkheden zag krijgen. ‘Ook in deze wedstrijd hadden we het meeste balbezit en hadden wij meer kansen dan de tegenstander. Er komt echter meer bij kijken als je niet groots voetbalt en het op deze manier niet lukt.’

.

Nadat Feyenoord in de tweede helft op een 0-2 achterstand kwam, door twee doelpunten binnen tien minuten van de Spangenaren, deed het nog wel wat terug via verdediger Tyrell Malacia. Verder dan deze aansluitingstreffer zouden de Rotterdammers, dat nu op een zesde plaats staat, niet meer komen. Hertog besluit: ‘Hoewel de nederlaag terecht is, moeten we bestand zijn tegen weken als deze.’

.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG

.

Feyenoord Onder 19 – Sparta Rotterdam Onder 19 1-2

53’ 0-1

62’ 0-2

88’ 1-2 Tyrell Malacia

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Bijl, Zwartjens (68’ Roeleveld), Knoester, Malacia; Roffelsen, Fernandes (68’ Vicario), Wehrmann; Robertha, Smulder en Bangura (68’ Sinteur).

.

Feyenoord Onder 18 in slotfase langs koploper Excelsior Onder 19

Onder 18 heeft drie knappe punten aan het totaal toegevoerd. De ploeg van oefenmeester Jan Gösgens versloeg koploper en stadsgenoot Excelsior Onder 19 op eigen veld met 3-2. ‘Ik ben een blije trainer,’ aldus Gösgens.

.

De start van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Kralingen, die vooral in de duels oppermachtig waren. Toch kwam Excelsior niet tot scoren. Vlak voor het rustsignaal slaagde Feyenoord daar wel in: een individuele actie werd door Loyd van der Wilden met zijn rechterbeen goed binnengeschoten en omgezet in een treffer: 1-0.

.

Excelsior kwam snel in de tweede helft weer langszij vanaf de strafschopstip en een kwartier later werd het zelfs 1-2 (afstandsschot). De Feyenoorders toonden echter veerkracht: na een handsbal in het zestienmetergebied van de uitploeg bleef Mohamed Choukoud koel vanaf de strafschopstip. ‘En met dat punt was ik eigenlijk al tevreden,’ sprak Gösgens, die zijn ploeg vlak voor tijd zelfs op 3-2 zag komen. Met zijn rechterbeen schoot Salih Anez hard de winnende treffer achter de Excelsior-doelman. De gastheren kwamen vervolgens nog wel even onder druk te staan, maar tot grote kansen leidde dat niet meer. ‘Dit is een prachtige overwinning,’ besloot Gösgens.

.

Feyenoord Onder 18 – Excelsior Onder 19 3-2

40’ 1-0 Loyd van der Wilden

51’ 1-1 (penalty)

66’ 1-2

74’ 2-2 Mohamed Choukoud

83’ 3-2 Salih Anez

.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Beukers; Blesgraaf, Van Mullem, Kaptein, Anez; Buitenhek (76’ Kubilinskas), Van der Wilden (74’ Barberoglou), Van Wetten; Choukoud (86’ Van den Ende), Guezen (80’ Tilborg) en Roeleveld (45’ Polley).

.

Feyenoord Onder 17 boekt goede overwinning bij Vitesse

Onder 17 heeft zaterdag een belangrijke 0-2 overwinning geboekt op Vitesse Onder 17. Het elftal van trainer Cor Adriaanse was sterker dan de Arnhemse thuisploeg en scoorde in beide helften één keer. ‘Dit is altijd een lastige wedstrijd, mijn spelers hebben het vandaag goed gedaan,’ luidde het oordeel van Adriaanse.

.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en creëerde diverse kansen. Zo mikte Orkun Kökcü bijvoorbeeld net naast. Toch kwamen de Rotterdammers in de eerste helft op voorsprong: Achraf el Bouchataoui tikte de bal bij een vrije trap breed en Cheick Toure schoot raak. ‘Dik verdiend op dat moment,’ aldus Adriaanse.

.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld: Feyenoord bleef de bovenliggende partij en kreeg prima mogelijkheden. Rodney Huijgen raakte de bal niet goed, na goed voorbereidend werk van Cheick Toure en Achraf el Bouchtaoui werkte de bal niet veel later naast. Ongeveer een kwartier voor tijd maakte invaller Leon-Cardi Wong-Si-Kwie aan alle onzekerheid een einde: in twee pogingen verschalkte hij de Vitesse-doelman: 0-2. Aankomende dinsdag wacht om 14.30 uur de volgende wedstrijd voor Feyenoord Onder 17. Op Varkenoord wacht dan Ajax Onder 17.

.

Vitesse Onder 17 – Feyenoord Onder 17 0-2

30’ 0-1 Cheick Toure

68’ 0-2 Leon-Cardi Wong-Si-Kwie

.

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi, Lewis, Geertruida (70’ Fetaj), Smeulers (62’ Wong Si-Kwie); El Bouchataoui, Kökcü, Burger; Huijgen (66’ Kalentjev), Touré en Amadin (58’ Vleijten).

.

Feyenoord en Sparta Onder 16 in evenwicht na doelpuntenfestijn

Onder 16 is zaterdag niet verder gekomen dan een gelijkspel in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam. Het elftal van trainer Edwin de Graaf leidde in de slotfase met 4-3, maar moest toch nog een doelpunt incasseren. ‘De absolute wil in de duels ontbrak,’ aldus De Graaf.

.

Hoewel er in totaal acht doelpunten vielen, duurde het even voor het bal geopend werd. Na een klein half uur spelen profiteerden de bezoekers uit Rotterdam-West van matig verdedigen van de Feyenoorders. Het antwoord van de thuisploeg volgde echter snel, want Splinter de Mooij kopte de bal in na weifelend optreden van de Sparta-keeper. Nog voor de pauze tekende Toshio Lake met een fraaie halve omhaal voor de 2-1, waarna ook Sparta weer scoorde.

.

Na rust kwam Sparta opnieuw op voorsprong, maar wederom liet het antwoord van Feyenoord niet lang op zich wachten. Joshua Zirkzee schoot van afstand raak. Vijf minuten voor het eindsignaal kwam het elftal van De Graaf op 4-3, nadat invaller Crysencio Summerville een geblokte inzet van Zirkzee toch nog tot doelpunt promoveerde. ‘Vervolgens kreeg ik het idee dat mijn spelers dachten dat de overwinning wel binnen was,’ sprak De Graaf. ‘Maar zij kopten de bal nog prachtig binnen. Als je wat minder voetbalt, is de absolute wil om te winnen wel nodig. Die ontbrak bij ons.’

.

Feyenoord Onder 16 – Sparta Rotterdam Onder 16 4-4

28’ 0-1

30’ 1-1 Splinter de Mooij

36’ 2-1 Toshio Lake

37’ 2-2 (penalty)

49’ 2-3

54’ 3-3 Joshua Zirkzee

76’ 4-3 Crysencio Summerville

78’ 4-4

.

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Rustveld, Hoogenboom, Den Haan; De Mooij, Gündüz, Lake; El Karbachi (41’ Summerville), Zirkzee en Yates (60’ Kasrioui).

.

Bannis schiet Feyenoord Onder 15 langs AZ
Feyenoord Onder 15 heeft zaterdag een eenvoudige overwinning behaald op AZ Onder 15. De Rotterdammers wonnen met 0-3. Onder alle Feyenoord-doelpunten zette Naoufal Bannis zijn handtekening. ‘Dit was een verdiende overwinning, AZ heeft amper een kans gehad,’ aldus Feyenoord Onder 15-trainer Jeffrey Oost.

.

De basis voor de verdiende overwinning voor Feyenoord werd in het eerste bedrijf gelegd. ‘We creëerden diverse kansen en kwamen verdiend op voorsprong,’ vertelde Oost, die Bannis voor het eerst zag scoren na goed druk zetten op de AZ-verdedigers. Vijf minuten na het openingsdoelpunt was het opnieuw Bannis die het net vond. Een lange bal van Twan van der Zeeuw werd door Bannis op waarde geschat en goed afgerond: 0-2.

.

Na de kantenwisseling bleef Feyenoord het initiatief houden. Doelpunten bleven lange tijd uit, maar aan de andere kant van het veld verscheen AZ ook nauwelijks voor de neus van Feyenoord-keeper Rutger Bax. Vlak voor tijd bekroonde Bannis zijn goede optreden met een derde doelpunt. Opnieuw fungeerde Van der Zeeuw als aangever. Oost: ‘Wij hadden vandaag de overhand en maakten goed gebruik van de ruimte achter hun achterhoede. We hebben steeds geprobeerd om onze spitsen de diepte in te sturen en dat hebben we goed gedaan.’

.

AZ Onder 15 – Feyenoord Onder 15 0-3

24’ 0-1 Naoufal Bannis

30’ 0-2 Naoufal Bannis

74’ 0-3 Naoufal Bannis

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Van der Sloot, Brugman (40’ Deurloo), Van der Zeeuw, Esajas; Valk, Omgba (65’ Papendrecht), Zitman; Maas (55’ Kasius), Bannis en Belarbi.

.

Feyenoord Onder 14 ten onder in mini-Klassieker

Feyenoord Onder 14 is er zaterdag niet in geslaagd om te winnen in de mini-Klassieker tegen Ajax Onder 14. In Amsterdam werd het 3-1 voor de thuisploeg. Namens de ploeg van oefenmeester Daniel van der Meulen redde aanvaller Milan Hokke in de slotfase op fraaie wijze de eer.

.

De bezoekers uit Rotterdam begonnen overtuigend aan de wedstrijd en kregen de eerste grote kans. Oog in oog met de Ajax-doelman slaagde Nesto Groen er echter niet in om Feyenoord op voorsprong te schieten. In het vervolg van de eerste helft zakte het spelniveau aan Rotterdamse zijde wat terug, waardoor Ajax de bovenliggende partij werd.

.

Na de pauze begon Feyenoord wederom sterk, maar een inzet van Saladin Oulad M’Hand werd door de Ajax-keeper gepareerd. De thuisploeg kwam vervolgens aan de leiding en breidde die voorsprong uit. Bij 3-0 kon Feyenoord nog wel wat uitrichten: een fenomenaal afstandsschot van Hokke verdween van zo’n veertig meter in de bovenhoek. Aan Rotterdamse zijde ontbraken zaterdag Tyrell Tearr, Guus Baars, Corne van Houwelingen en Giuliany Ben-David dos Santos vanwege blessures. Door de nederlaag in Amsterdam deelt Feyenoord Onder 14 nu de vierde plaats met de leeftijdsgenoten van PSV.

.

Ajax Onder 14 – Feyenoord Onder 14 3-1

37’ 1-0

39’ 2-0

58’ 3-0

70’ 3-1 Milan Hokke

.

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Van Veldhoven (35’ Rijnja), Zouan, Hall, Christoffel; Roels (35’ Bodo), ’t Zand (35’ Benita), Oulad M’Hand; Zitman; Groen, Hokke en Mataboro.

.

Feyenoord Onder 13 knap voorbij stadsgenoot Spartaan ’20

Feyenoord Onder 13 heeft zaterdag met 1-2 gezegevierd bij Spartaan ’20 Onder 13. De ploeg van oefenmeester Gaston Taument kwam in het tweede bedrijf op achterstand, maar toonde veerkracht. Gio-Renys Felicia en Délano van der Heijden namen de doelpunten voor Feyenoord Onder 13, dat zwaar gehavend was, voor hun rekening. ‘Complimenten voor mijn spelers, die het vandaag op alle vlakken hebben laten zien,’ aldus Taument.

.

In de openingsfase kwam Feyenoord scherp voor de dag. De uitploeg kreeg vijf grote kansen en het was wachten op de 0-1. Een schot van Van der Heijden, die werd bediend door Jamal Ourhis, werd op het laatste moment geblokt en inzetten van Liam Oetoehganal en Gio-Renys Felicia troffen net geen doel.

.

Na de pauze kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op voorsprong. Uit een vrije trap toonden de gastheren zich het scherpst in de rebound. Feyenoord antwoordde krachtig: een hoekschop van Van der Heijden kwam voor de voeten van Felicia, die goed afrondde. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak: een goede actie van oud-Spartaan’20-speler Daniel Lopes Varela werd door Van der Heijden gepromoveerd tot doelpunt. ‘Prachtig om dan die ontlading te zien bij mijn spelers,’ aldus Taument, die Mees van Tol, Amir Rais en Tijn Stehmann vanwege blessures miste. ‘Over de gehele wedstrijd gezien was het zeer verdiend.’

.

Spartaan’20 Onder 13 – Feyenoord Onder 13 1-2

43’ 1-0

50’ 1-1 Gio-Renys Felicia

55’ 1-2 Délano van der Heijden

.

Opstelling Feyenoord Onder 13: Dekker; Lopes Varela, Bogarde, Van der Linden, De Moes; Mohamedhoesein, Oetoehganal, Ourhis; Daleman, Van der Heijden en Felicia.