Feyenoord Onder 17 naar kwartfinale bekertoernooi na monsterscore

Feyenoord Onder 17 heeft zich dinsdagavond dankzij een dikke overwinning geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Het team van trainer Melvin Boel ontving PEC Zwolle Onder 17 op Varkenoord en won met maar liefst 7-0.

Het Onder 17-team van Feyenoord Academy ging goed van start, wat resulteerde in een vroege openingstreffer. Toshio Lake kreeg de bal diep aangespeeld door rechtsback Ravi Yates en liet de keeper van Zwolle kansloos met een snoeihard schot. Diezelfde Lake was later ook verantwoordelijk voor de 2-0, met een fraai binnen geschoten vrije trap.

Enkele minuten voor het rustsignaal ontving spits Naoufal Bannis de bal na een goede voorzet van Crysenio Summerville en maakte de derde Rotterdamse treffer van de wedstrijd. Dat leek ook de ruststand te zijn, maar daar dacht Splinter de Mooij anders over. De middenvelder jaagde direct na de aftrap van PEC Zwolle Onder 17 door, veroverde de bal en scoorde: 4-0.

Na de rust ging het team van Boel vrolijk door met scoren. Vroeg in de tweede helft zorgde Lake met zijn tweede treffer van de wedstrijd voor de 5-0. Enkele minuten later scoorde ook De Mooij voor de tweede keer. Het slotakkoord kwam van de voet van Bannis. Een onderschepping op het middenveld leverde balbezit voor Feyenoord Onder 17 op. Nadat de aanvallers werden ingespeeld, hield Marouan Azarkan het overzicht en speelde Bannis aan. Eén-op-één met de vijandelijke doelman faalde hij niet: 7-0.

Boel was na afloop van de wedstrijd zeer content met de ruime zege. ‘In de competitie wonnen we eerder ook al van PEC Zwolle Onder 17, maar dat ging toen niet zo gemakkelijk’, sprak hij. ‘Over die wedstrijd hebben we vooraf gesproken. We hebben vandaag een aantal goede goals gemaakt en nauwelijks iets weggegeven. Na de 1-4 zege op NEC Onder 17 van afgelopen vrijdag geeft deze overwinning vertrouwen richting de mini-Klassieker van komende zaterdag.’

Feyenoord Onder 17 – PEC Zwolle Onder 17 7-0 (4-0)