FEYENOORD ONDER 17 NAAR FINALE BEKERTOERNOOI

Feyenoord Onder 17 heeft zich dinsdagmiddag geplaatst voor de finale van de KNVB beker. De ploeg van oefenmeester Cor Adriaanse was op eigen veld met 2-0 te sterk voor FC Groningen Onder 17. Beide doelpunten, die gemaakt werden door Achraf el Bouchtaoui en Cheick Touré, vielen na rust. In de finale treft Onder 17 het verrassend presterende AZ Alkmaar Onder 16.
.

‘Het doel is bereikt: we hebben ons weten te plaatsen voor de finale van de beker,’ luidde de conclusie van trainer Adriaanse direct na afloop. Adriaanse had zijn ploeg in de eerste helft de overhand zien hebben, maar tot doelpunten leidde dit niet. Al in de openingsminuut kregen de Rotterdammers een goede mogelijkheid vanuit een hoekschop. In het vervolg van het eerste bedrijf ontbrak de goede eindpass. Adriaanse: ‘We speelden goed, maar de scherpte ontbrak in de eindfase.’

.

Na rust veranderde het spelbeeld niet en bleef Feyenoord het initiatief houden. FC Groningen kwam er één keer gevaarlijk uit, maar Feyenoord-doelman Jordie van Leeuwen stond zijn mannetje. Na ongeveer een uur spelen brak Achraf el Bouchataoui de ban voor de Rotterdamse gastheren. Met een prachtig schot in de verre kruising, tekende hij voor de 1-0. ‘Verdiend,’ aldus de Onder 17-coach, die zijn ploeg twee minuten later opnieuw zag scoren. Een goede actie en dito voorzet van Wouter Burger leverde een doelpunt op van Cheick Touré.

.

‘Complimenten voor mijn elftal, al hadden we voor rust scherper moeten zijn in de eindpass,’ besloot Adriaanse, die met zijn elftal in de finale AZ Alkmaar Onder 16 treft. De eindstrijd vindt plaats op het eigen Varkenoord. Wanneer deze wordt gespeeld, is nog niet bekend.

.

Feyenoord Onder 17 – FC Groningen Onder 17 2-0

65’ 1-0 Achraf el Bouchataoui

67’ 2-0 Cheick Toure

.

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Fetahi, Geertruida, Wong-Si-Kwie (80’ Hoogenboom), Loshi (58’ Hall); El Bouchataoui, Kokcu (77’ Reemst), Burger; Huijgen (65’ Kalentjev), Zirkzee (75’ Vlijten) en Touré