FEYENOORD ONDER 16 VEROVERT LANDSTITEL

Feyenoord Onder 16 is zaterdagmiddag landskampioen geworden. De ploeg van trainer Edwin de Graaf had tegen PEC Zwolle Onder 16 genoeg aan een punt voor de titel, maar pakte gewoon de volle buit met overtuigende cijfers: 4-0. Feyenoord Onder 19 won ook. In eigen huis werd NEC/FC Oss Onder 19 met 3-1 verslagen.
.

Feyenoord wint ook van NEC/FC Oss

Feyenoord Onder 19 boekte een week geleden al een goede overwinning op FC Utrecht (4-0) en deed zaterdag hetzelfde tegen NEC/FC Oss. Op Varkenoord zegevierden de Rotterdammers met 3-1. ‘En dat was meer dan terecht,’ oordeelde trainer Damien Hertog. ‘Hoewel we niet meer om de bovenste plaatsen meedoen en er ook voor NEC niet veel meer op het spel stond, was het bepaald geen zomeravondpotje. Ik heb echt een kwalitatief goede wedstrijd gezien.’

.

Feyenoord had vanaf de eerste minuut de controle over het duel, speelde dominant en kreeg ook kansen. Die werden voor de rust echter niet verzilverd. Op een moment dat Feyenoord echt doordrukte, halverwege de tweede helft, was het juist NEC/FC Oss dat tegen de verhouding in de leiding nam uit een counter. ‘Dan zit je wel even met ongeloof te kijken, maar we hielden ons niveau vast en werden uiteindelijk beloond’, zo zag Hertog.

.

Vijf minuten na de openingstreffer zette Dylan Vente de thuisploeg op prachtige wijze op gelijke hoogte. De spits schoot in één keer diagonaal binnen, nadat hij precies op maat was bediend met een heerlijke diagonale pass van linksback Tyrell Malacia. Feyenoord ging vervolgens op jacht naar de 2-1, die in de 85ste minuut zou vallen van de voet van invaller Alex Bangura. In de blessuretijd maakte Vente ook nog zijn tweede van de wedstrijd. Hertog: ‘Uiteindelijk was de uitslag een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding.’

.

Feyenoord Onder 19 – NEC/FC Oss Onder 19 3-1

69′ 0-1

74′ 1-1 Dylan Vente

85′ 2-1 Alex Bangura

90+3′ 3-1 Dylan Vente

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Sinteur, Zwartjens, Knoester, Malacia; Roffelsen, Smulder, Robertha; Hansson Vente en Touré (80′ Bangura).

.

Polley helpt Feyenoord Onder 18 in slotfase aan zege

Feyenoord Onder 18 heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen het al gedegradeerde Zeeburgia Onder 19 leken de Rotterdammers aanvankelijk roemloos ten onder te gaan met 2-0, maar invaller Robin Polley kantelde de wedstrijd hoogstpersoonlijk met twee goals en een assist in de laatste acht minuten van het duel: 2-3. Dankzij de zege eindigde Feyenoord ook nog eens op een knappe tweede plaats in de Eerste Divisie Laag. ‘Toch een mooie afsluiting van het seizoen,’ aldus trainer Jan Gösgens.

.

Feyenoord speelde een matige eerste helft. De felheid was er niet, zo merkte ook Gösgens. ‘Je zag op het veld dat veel jongens, die met hun examens bezig zijn en stage lopen, niet met hun hoofd bij de wedstrijd waren. Zeeburgia was een stuk scherper.’ Niels Butter en Loyd van der Wilden kregen beiden nog een kans om de score te openen, maar het zou 0-0 blijven tot aan de rust.

.

Ook na de pauze had Zeeburgia het betere van het spel, resulterend in de 1-0 en 2-0 in respectievelijk de 50ste en 65ste minuut. ‘Bij beide treffers grepen we achterin gewoon niet goed in,’ zo zag Gösgens. ‘Daarna had Zeeburgia kansen om het duel te beslissen, maar het liet ons in leven.’ En dat zou de bezoekers uiteindelijk gaan opbreken, want met drie goals vlak voor tijd sleepte Feyenoord toch nog een overwinning uit het vuur.

.

Vooral Robin Polley, ingevallen in de 70ste minuut, kreeg het in de slotfase op zijn heupen. In minuut 82 speelde hij drie man uit en rondde hij keurig af voor de 2-1. Even later later kreeg hij een strafschop mee, die hij zelf benutte. En in de 90ste minuut bereidde hij met een actie op rechts het winnende doelpunt van Dominykas Kubilinskas voor. Gösgens: ‘Het waren de acht minuten van Robin Polley’.

.

Zeeburgia Onder 19 – Feyenoord Onder 18 2-3

50′ 1-0

65′ 2-0

82′ 2-1 Robin Polley

86′ 2-2 Robin Polley (strafschop)

90′ 2-3 Dominykas Kubilinskas

.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Evora; Blesgraaf (70′ Polley), Van den Ende, Van Mullem, Van Wetten; Buitenhek, Choukoud, Barberoglou; Butter (46′ Kubilinskas), Tilborg (75′ Roeleveld) en Van der Wilden.

.

Feyenoord Onder 16 wint van PEC en is kampioen

Feyenoord Onder 16 heeft zaterdagmiddag de landstitel veroverd. Op Varkenoord werd de kampioenswedstrijd tegen PEC Zwolle Onder 16 met ruime cijfers gewonnen: 4-0. ‘Dit is een heel mooie prestatie van deze groep,’ jubelde trainer Edwin de Graaf, die met Feyenoord geen competitieduel verloor (9x winst, 2x gelijkspel). ‘Ik ben echt trots op de jongens, die er dit seizoen stonden op de momenten dat ze er moesten staan.’

.

De spanning was voelbaar aan het begin van de wedstrijd, merkte De Graaf. ‘In de eerste twintig minuten speelden we gewoon slecht. Dat had misschien wel met de spanning van zo’n kampioenswedstrijd te maken, maar ik denk ook een beetje met onderschatting omdat PEC laatste staat.’ Een moment van individuele klasse zou de Rotterdammers in de goede richting helpen. Toshio Lake haalde in de 24ste minuut snoeihard uit met links en zag zijn afstandsschot in de kruising belanden. De 2-0 zou ook nog voor de rust vallen. Een verdwaalde voorzet van Mohamed El Karbachi verdween zomaar in het doel. ‘Mo vertelde dat het de bedoeling was, maar ik heb mijn twijfels,’ aldus een grinnikende De Graaf.

.

Na de derde Rotterdamse treffer vlak na de pauze, gemaakt door Crysencio Summerville, volgde de ontspanning bij de thuisploeg en de coach. ‘We hadden de wedstrijd volledig onder controle en dat gaf mij ook de mogelijkheid om met behulp van wissels iedereen nog een aandeel te geven in de zege,’ vertelde De Graaf.

.

Joshua Zirkzee zou in de 70ste minuut nog voor het slotakkoord zorgen en tien minuten later kon het feest losbarsten. De Graaf: ‘Deze groep is heel getalenteerd en er zijn er een aantal die echt over buitengewone kwaliteiten beschikken. Ook als we niet goed spelen, zoals vandaag, hebben we voorin genoeg klasse om een duel naar ons toe te trekken. Dat is dit seizoen echt gebleken.’

.

Feyenoord Onder 16 – PEC Zwolle Onder 16 4-0

24′ 1-0 Toshio Lake

33′ 2-0 Mohamed El Karbachi

42′ 3-0 Crysencio Summerville

70′ 4-0 Joshua Zirkzee

.

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar (62′ Jansen); Hall, Hoogenboom, Bogarde, Den Haan (62′ Hartman); De Mooij (70′ Dijksteel), Lake (65′ Kasriou), Gündüz; Summerville, Zirkzee en El Karbachi (50′ Yates).

.

Feyenoord Onder 15 boekt solide overwinning

Feyenoord Onder 15 heeft zaterdag op eigen veld een degelijk zege bijgeschreven. De ploeg van trainer Jeffrey Oost kwam tegen ADO Den Haag Onder 15 nog wel op achterstand, maar repareerde dit met onder meer twee treffers van Nouafal Bannis. bij de Rotterdammers maakte Jordy Axt na lang blessureleed weer speelminuten.

.

In de openingsfase was er weinig aan de hand voor de thuisploeg, toch kwamen de bezoekers uit Den Haag op voorsprong. ‘Dat was een omschakelmoment en eigenlijk wel een beetje ongelukkig,’ vertelde Oost, die zijn ploeg snel zag antwoorden. Een mooie pass van Sem Valk leidde de gelijkmaker van Bannis in. Feyenoord, waar Aime Omgba met een blessure uitviel, kwam na rust op voorsprong. Na een ingooi ontstond er enige paniek in het Haagse zestienmetergebied en een inzet van de uitploeg zelf verdween in het doel: 2-1.

.

‘Vervolgens krijgen we weer ongelukkig een doelpunt tegen,’ aldus Oost. Opnieuw antwoordden de Feyenoorders snel, want vijf minuten later viel de 3-2. Ditmaal fungeerde Bannis als aangever bij het doelpunt van Justin Papendrecht. Acht minuten later gooiden de Rotterdammers de wedstrijd definitief in het slot nadat Bannis, op aangeven van Steven van der Sloot, zijn tweede doelpunt van de wedstrijd had gemaakt. ‘We hebben daarna nog wel wat mogelijkheden gehad, maar zijn in elk geval nooit meer in de problemen gekomen,’ besloot de Onder 15-coach.

.

Feyenoord Onder 15 – ADO Den Haag Onder 15 4-2

8′ 0-1

12′ 1-1 Nouafal Bannis

40′ 2-1 eigen doelpunt

44′ 2-2

50′ 3-2 Justin Papendrecht

58′ 4-2 Nouafal Bannis

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Van der Sloot, Valk, De Zeeuw, Esajas; Zitman (41′ Papendrecht), Naujoks, Hokke (36′ Maas); Belarbi, Bannis (67′ Axt) en Omgba (17′ Deurloo).

.

Slechte beurt Feyenoord Onder 14

Feyenoord Onder 14 is in Zwolle tegen een pijnlijke nederlaag opgelopen. De bezoekers uit Rotterdam maakten tegen PEC Zwolle Onder 14 een slechte indruk en gingen uiteindelijk met 2-1 ten onder. ‘We hebben vandaag niet naar onze mogelijkheden gespeeld,’ aldus Feyenoord-oefenmeester Daniel van der Meulen.

.

Feyenoord kwam in de hoofdstad van Overijssel slecht uit de startblokken. Na een kleine tien minuten spelen openden de Zwolse gastheren de score: 1-0. Het antwoord van Feyenoord, waar Denzel Owusu, Giuliany Ben-David dos Santos en Tyrell Tearr vanwege blessures ontbraken, volgde ongeveer tien minuten later. Mimeirhel Benita zette zijn handtekening onder de gelijkmaker.

.

Na de pauze bleef het derde doelpunt lange tijd uit, maar na zo’n twintig minuten spelen werd het toch 2-1. Feyenoord probeerde opnieuw de gelijkmaker te produceren, maar deze keer slaagde de ploeg van trainer Van der Meulen er niet in om te scoren. ‘Het was vandaag niet best,’ luidde het oordeel vande coach.

.

PEC Zwolle Onder 14 – Feyenoord Onder 14 2-1

6′ 1-0

16′ 1-1 Mimeirhel Benita