Feyenoord Onder 16 neemt punt mee uit hoofdstad

De winterse weersomstandigheden hadden dit weekend invloed op de wedstrijden van veel teams van Feyenoord Academy. Feyenoord Onder 14, Feyenoord Onder 15 en Feyenoord Onder 17 zagen hun wedstrijd afgelast worden. Het Onder 16- en Onder 18-team kwamen wel in actie, de verslagen van deze wedstrijden lees je hieronder.

Feyenoord Onder 18 ten onder in stadsderby

Voor Feyenoord Onder 18 stond vrijdagavond de stadsderby tegen het Onder 19-team van Excelsior op het programma. Het team van trainer Jan Gösgens ging op eigen veld onderuit tegen de koploper van de competitie.

Onder 18 begon voorzichtig aan de wedstrijd tegen de stadsgenoot en had moeite met het spelsysteem van Excelsior Onder 19.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Het resulteerde in een goede kans. Lion Kalentjev ontving de bal aan de rechterkant van het veld, kwam naar binnen en haalde verwoestend uit. De spits zag zijn inzet echter op de lat ketsen.

In de tweede helft had Onder 18 het betere van het spel. Toch openden de bezoekers na zeventig minuten de score. Na een handsbal in het strafschopgebied ging de bal op de stip en faalde Excelsior Onder 19 niet: 0-1. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd leek Simon Loshi zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. Een goed afstandsschot van de verdediger was op weg naar het vijandelijke doel, maar werd geblokt door een teamgenoot.

Onder 18 nam in de slotfase meer risico in de jacht op de gelijkmaker. De ruimtes werd daardoor groter, waar Excelsior Onder 19 ruim in de blessuretijd van profiteerde. Vanuit een tegenaanval bepaalden de Kralingers de eindstand op 0-2.

Davey van den Berg, trainer van Feyenoord Onder 14, stond vrijdag langs de zijlijn bij het Onder 18-team. Dit als onderdeel van zijn examen voor het TC 1-diploma. ‘Kijkend naar de wedstrijd was een gelijkspel wel verdiend geweest,’ sprak hij na de wedstrijd. ‘We hebben het helemaal niet slecht gedaan. Verdedigend stond het prima, maar je moet ook een goal kunnen maken. Kansen daarvoor kregen we wel, maar we wisten niet te scoren. Dat is balen.’

Feyenoord Onder 18 – Excelsior Onder 19 0-2 (0-0)

70’ 0-1

95’ 0-2

Opstelling Feyenoord Onder 18:

Evora; Loshi, Fetahi, Van Mullem, Wong-Si-Kwie; Buitenhek (56’ Van den Ende), Reemst (85’ Leidsman), Vlijter (71’ Reboe); Heijberg (46’ Kasrioui), Kalentjev en Fernandes (46’ Choukoud).

Onder 16 pakt punt tegen Ajax

Feyenoord Onder 16 heeft één punt overgehouden aan de mini-Klassieker in Amsterdam. Het team van trainer Pieter Schrassert Bert speelde met 1-1 gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Ajax.

Het Onder 16-team van Feyenoord Academy was de betere ploeg op het veld op sportcomplex De Toekomst in de beginfase van de wedstrijd. Ajax Onder 16 had moeite met het spelsysteem van Feyenoord Onder 16, dat ook enkele goede mogelijkheden kreeg om de score te openen. Na een goede actie van Naoufal Bannis kreeg Abdel Belarbi een goede kans, maar hij schoot de bal enkele meters voor het vijandelijk doel over.

Hoewel Feyenoord Onder 16 de betere ploeg in de eerste helft was, keek het in rust tegen een achterstand aan. Enkele minuten voor het rustsignaal kreeg de thuisploeg een vrije trap, die snel werd genomen. De verdediging van Feyenoord was niet alert genoeg, waardoor Ajax Onder 16 op een voorsprong kwam.

Dat het team van Feyenoord Academy niet wilde verliezen in Amsterdam, werd snel in de tweede helft duidelijk. Na een goede verovering van de bal, kwam Belarbi één-op-één met de vijandelijke doelman te staan. De aanvaller verzilverde de eerste kans van de tweede helft direct: 1-1. In het vervolg van de tweede helft veranderde het spelbeeld in vergelijking met de eerste helft. Er ontstond een open wedstrijd waarin beide teams mogelijkheden kregen. Veel grote kansen ontstonden er echter niet, waardoor er na afloop 1-1 op het scorebord stond.

Trainer Schrassert Bert sprak na de wedstrijd over ‘gemengde gevoelens’. ‘De eerste helft waren we de betere ploeg en kregen we de beste kansen,’ zei hij. ‘Toch gingen we met een achterstand de rust in. Het is daardoor extra knap dat we uiteindelijk 1-1 spelen. In de twee helft waren we gelijkwaardig aan Ajax, waardoor een gelijkspel wel terecht is.’

Ajax Onder 16 – Feyenoord Onder 16 1-1 (1-0)