Feyenoord O19 wint van ADO Den Haag O19

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag een overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Het team van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel was op sportcomplex De Aftrap met 0-1 te sterk voor het Onder 19-team uit Den Haag.

Al na twaalf minuten spelen was het vlaggenschip van Feyenoord Academy, dat een aantal spelers miste door de wedstrijd van Feyenoord 2 van komende maandag, trefzeker. Aanvoerder Jordy Wehrmann bereikte met een goede crosspass Crysensio Summerville. De aanvaller zocht zijn directe tegenstander op en passeerde hem, waarna hij Joel Zwarts aanspeelde. De spits schoot de bal bij de eerste paal goed binnen: 0-1.

In het vervolg van de eerste helft waren de kansen voor beide ploegen spaarzaam en ook in de tweede helft was het aantal kansen gering. Feyenoord Onder 19 leek een aantal keer gevaarlijk te kunnen worden in de omschakeling, het team wist de ontstane ruimte echter niet vaak genoeg te benutten. Hoewel ADO Den Haag Onder 19 meer balbezit had, wist de thuisploeg nauwelijks de defensie van Feyenoord te passeren. De spaarzame momenten wanneer dit wel het geval was, was doelman Jordie van Leeuwen alert waardoor hij zijn doel schoon hield.

Trainer Adriaanse was na afloop van de wedstrijd blij met de drie punten. ‘We hebben vanmiddag niet groots gespeeld, maar ook de mindere wedstrijden moet je over de streep trekken. Dat hebben we gedaan,’ zei hij. ‘Met name in de omschakeling hadden we een aantal keer betere keuzes moeten maken, dan hadden we nog wat vaker gevaar kunnen stichten. Natuurlijk wil je altijd winnen met mooi voetbal, maar de drie punten zijn binnen. Daar gaat het om.’

ADO Den Haag Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-1

12’ 0-1 Zwarts