Feyenoord O19 wint overtuigend van Willem II O19

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag drie belangrijke punten gepakt in de strijd om de titel. In eigen huis werd met 3-0 gewonnen van Willem II Onder 19. Het duel van Feyenoord Onder 18 met FC Groningen Onder 19 werd afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. Feyenoord Onder 17 kwam wel in actie en verloor de topper bij PSV Onder 17 met 2-1. Feyenoord Onder 16 had meer geluk in Brabant en boekte de eerste overwinning van 2016 door Willem II te verslaan: 0-1. Feyenoord Onder 15 ging in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Sparta Rotterdam Onder 15. Feyenoord Onder 14 klopte FC Utrecht Onder 14: 0-2, terwijl Feyenoord Onder 13 over MVV Onder 13 heen walste: 8-1.Feyenoord Onder 19 neemt laat afstand van Willem II

Feyenoord Onder 19 heeft zich goed hersteld van de geflatteerde nederlaag van vorige week tegen AZ Onder 19 (3-0). Op Varkenoord werd Willem II Onder 19 met 3-0 aan de kant gezet. Feyenoord creëerde genoeg kansen om het duel al vroegtijdig te beslissen, maar deed dat pas met twee treffers in de blessuretijd. ‘We scoren na de winterstop niet gemakkelijk, maar ik ben blij met de drie punten’, reageerde trainer Marcel Koning. ‘We haken nu weer aan in de strijd om de titel.’
Feyenoord had in de eerste helft moeite met druk zetten. Reden voor Koning om in de rust in te grijpen en zijn spelers wat meer te laten inzakken. Door de tactische verandering kon de thuisploeg, die in de 24ste minuut de leiding had genomen via Gustavo Hamer, profiteren van de ruimte bij omschakelmomenten. ‘De kansen kwamen, maar we verzuimden de wedstrijd in het slot te gooien’, aldus Koning. ‘Als het dan 1-0 blijft, weet je dat Willem II ook nog mogelijkheden gaat krijgen via afstandsschoten, corners en vrije trappen. Gelukkig viel-ie niet aan onze kant.’
In de blessuretijd gebeurde dat nog wel twee maal aan de andere kant. Shurendo Janga tekende op aangeven van Måns Herrmann voor de 2-0, twee minuten later schoot Marlon Slabbekoorn in de korte hoek raak, nadat hij met een actie vanaf links naar binnen was getrokken. Koning: ‘We speelden niet sterk, maar deze zege geeft de jongens wel zelfvertrouwen. Ook de komende twee wedstrijden spelen we thuis, tegen FC Utrecht en Vitesse. Met twee positieve resultaten kunnen we uitstekende zaken doen in deze sterke kampioenspoule, waarin iedereen van elkaar kan winnen en verliezen.’
Feyenoord Onder 19 – Willem II Onder 19 3-0

24’ 1-0 Mats Knoester

90+2’ 2-0 Shurendo Janga

90+4’ 3-0 Marlon Slabbekoorn
Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Kingsale, Hammouti, Knoester, Absalem; Van der Meer, Hamer (71’ Van Haaren), Janga; Fernandes (77’ Anez), Robertha (77’ Herrmann) en Hansson (69’ Slabbekoorn).

Feyenoord Onder 17 verliest topper van PSV

PSV Onder 17 heeft de leeftijdsgenoten van Feyenoord zaterdag op de eerste nederlaag van 2016 getrakteerd. De Eindhovenaren kwamen op 2-0, waarna Feyenoord alleen via Dominykas Kubilinskas nog wat kon terugdoen. ‘In zo’n topwedstrijd gaat het om de cruciale momenten en helaas was PSV daarin net wat sterker’, concludeerde Feyenoord-trainer Cor Adriaanse.
PSV kwam op de Herdgang het best uit de startblokken. De thuisploeg had na tien minuten spelen de pech dat het slechts de paal naast Feyenoord-doelman Wouter Beukers raakte. Feyenoord werd vervolgens gevaarlijk via topscorer Dylan Vente, maar zijn werk – het goed terugleggen van de bal – werd niet beloond door een van zijn ploeggenoten. ‘Ik vond ook dat Dylan te weinig werd ondersteund’, vertelde Adriaanse, die PSV na ruim een halfuur spelen op voorsprong zag komen na een inzet in de verre hoek.
Al snel na de pauze verdubbelde PSV de marge. Adriaanse: ‘Eigenlijk was dat een kopie van de eerste goal. We waren niet meedogenloos genoeg en lieten PSV toeslaan.’ Vijf minuten na de 2-0 kreeg Mohamed Choukoud de kans op de aansluitingstreffer, na goed doorkoppen van Vente. Zijn inzet verdween echter naast het PSV-doel. Invaller Kubilinskas deed met een schitterende lob wat terug namens Feyenoord, maar na deze aansluitingstreffer kwamen de Rotterdammers nooit meer gevaarlijk voor het Eindhovense doel. ‘We misten wat gogme. PSV kreeg ook niet veel kansen, maar benutte ze wel’, aldus Adriaanse.
PSV Onder 17 – Feyenoord Onder 17 2-1

34’ 1-0

54’ 2-0

75’ 2-1 Dominykas Kubilinskas
Opstelling Feyenoord Onder 17: Beukers; Reith, Van Wetten (40’ Van den Ende), Blesgraaf, Malacia; Wehrmann, Van Mullem, Choukoud (69’ Kubilinskas); Toure (57’ El Bouchataoui), Vente en Chong.

Feyenoord Onder 16 boekt eerste zege in kampioenspoule tegen Willem II

Feyenoord Onder 16 heeft zijn eerste overwinning van 2016 binnen. In Tilburg werd Willem II Onder 16 met 0-1 verslagen. ‘Na drie nederlagen en een gelijkspel was de opluchting groot’, reageerde trainer Edwin de Graaf. ‘De jongens waren ook heel blij. Die bleven er toch elke week tegenaan hikken: wanneer winnen we nou een keer? Daar zijn we nu gelukkig vanaf.’
Feyenoord was in de eerste helft, op een paar kleine tegenstoten van de thuisploeg na, heer en meester. ‘We begonnen scherp en fris, kregen twee grote kansen, maar die gingen er niet in’, aldus De Graaf, die Teun Heijberg (kuitblessure) al in de 24ste minuut moest vervangen. Na rust werd de wedstrijd wat rommeliger. Beide ploegen grossierden in balverlies en gingen opportunistischer spelen. De kansen bleven echter komen voor Feyenoord en in de 57ste minuut was het raak via een afstandsschot van Rodney Huijgen De keeper van Willem II raakte de bal nog met een hand, maar de bal viel ietwat gelukkig toch in het doel.
Daarna werd Feyenoord niet meer op de proef gesteld. De Graaf: ‘We hebben Willem II wel te lang laten geloven dat er iets te halen viel tegen ons, omdat we niet meedogenloos genoeg waren in de afronding. Daarentegen heb ik de jongens ook gecomplimenteerd met het feit dat ze eindelijk een keer de nul hebben gehouden. Deze overwinning geeft vertrouwen in de aanloop naar het uitduel van volgende week met Ajax, dat laatste staat in de kampioenspoule. We moeten ervoor zorgen dat we ook daar winnen.’
Willem II Onder 16 – Feyenoord Onder 16 0-1

57’ 0-1 Rodney Huijgen
Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Aslan, Lewis, Wong-Si-Kwie, Loshi; Huijgen, Heijberg (24’ Bibuljica), Smeulers; Van Ewijk, Geertruida en Amadin.

Feyenoord Onder 15 ten onder in stadsderby tegen Sparta

Feyenoord Onder 15 is er zaterdag niet in geslaagd om de stadsderby tegen Sparta Rotterdam te winnen. Het elftal van trainer Jeffrey Oost kwam alleen via Pepijn Doesburg tot scoren en zag de bezoekers uit Rotterdam-West drie keer raak schieten. ‘Ondanks het verlies ben ik niet ontevreden over het vertoonde spel van mijn ploeg’, aldus Oost.
In de eerste helft had de thuisploeg duidelijk een veldoverwicht. Dat leidde tot legio kansen, waaronder een voor Feyenoord-spits Doesburg. Sparta werd vooral gevaarlijk vanuit de omschakeling en kwam op die wijze ook tot scoren. Oost: ‘Bij een lange bal stonden wij niet goed en kon een van de Spartanen zo doorlopen op Connor (Van den Berg, red.). Hij rondde die kans goed af.’
Na in het vervolg van de eerste helft nog wat kansen onbenut te hebben gelaten, kwam Onder 15 na de pauze wel tot scoren. Ezra Hoogenboom bediende Doesburg, die van buiten het zestienmetergebied knap raak schoot: 1-1. ‘Het was toen wachten op de 2-1, maar die viel niet. Sparta was op de cruciale momenten net wat agressiever en kwam op die manier opnieuw aan de leiding. Na de 1-3 was de wedstrijd gespeeld’, concludeerde Oost.
Feyenoord Onder 15 – Sparta Rotterdam Onder 15 1-3

8’ 0-1

45’ 1-1 Pepijn Doesburg

54’ 1-2

68’ 1-3
Opstelling Feyenoord Onder 15: Van den Berg; Den Haan (41’ Hall), Hoogenboom, Bogarde (48’ Van Leeuwen), Hartman; De Mooij (63’ Dijksteel), Gündüz, Burger; Summerville, Doesburg (58’ Yates) en El Karbachi.

Feyenoord Onder 14 zet ook FC Utrecht opzij

Feyenoord Onder 14 heeft de smaak te pakken. Na de eerste overwinning in de kampioenspoule van vorige week tegen AZ Onder 14 (2-1) en de knappe oefenzege van woensdag op Arsenal (1-0) wonnen de Rotterdammers zaterdag ook van FC Utrecht Onder 14: 0-2. ‘Een terechte overwinning’, oordeelde trainer Daniel van der Meulen. ‘Dit geeft veel vertrouwen.’
FC Utrecht liet Feyenoord, dat momenteel met een volle ziekenboeg kampt (Urgill Dalen, Abdel Belarbi, Denso Kasius en Sven Zitman), het spel maken. ‘We hadden moeite om de vrije man te vinden’, aldus Van der Meulen, die wel weer over de van een kuitblessure herstelde Steven van der Sloot kon beschikken. ‘We kozen te vaak voor een dieptepass, waar het beter was geweest om via het middenveld Utrecht uit te spelen.’
Feyenoord ontsnapte in het eerste kwartier aan een vroege tegengoal. De spits van Utrecht profiteerde van een fout en kon alleen op doelman Vladimir Sikanic af, die met een uiterste krachtsinspanning de bal nog kon pakken. Van der Meulen: ‘Complimenten aan Vladimir, dat mag ook wel eens worden gezegd.’ Daarna kreeg Feyenoord de beste kansen. Eerst via Tom Brugman, die zijn inzet bij een corner op de lat zag belanden. Vlak voor rust had Sem Valk met een leeg doel voor zijn neus de 0-1 op zijn schoenen, maar een uitgestrekt been van een Utrechtse verdediger voorkwam een voorsprong.
Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld. Feyenoord bleef aan de bal, Utrecht reageerde. In de 38ste minuut namen de bezoekers de leiding. Jordy Axt reageerde attent bij een hoekschop, legde terug op Robyn Esajas, die met links in de korte hoek binnenschoot. ‘Daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen’, zo zag Van der Meulen. Vijf minuten voor tijd besliste Aimé Omgba het duel, na goed voorbereidend werk van invaller Tiago Cukur. Van der Meulen: ‘We zitten in een lekker ritme, hebben deze week ook goed geconcentreerd getraind en gaan door deze zege weer bovenin meedoen. Ik ben een tevreden trainer.’
FC Utrecht Onder 14 – Feyenoord Onder 14 0-2

38’ 0-1 Robyn Esajas

65’ 0-2 Aimé Omgba
Opstelling Feyenoord Onder 14: Sikanic; Van der Sloot (36’ Papendrecht), Brugman, Van der Zeeuw, Esajas; Naujoks, Kramer (50’ Cukur), Maas; Valk, Axt en Omgba.

Feyenoord Onder 13 boekt monsterzege op MVV Onder 13

Feyenoord Onder 13 heeft zaterdag geen spaan heel gelaten van MVV Onder 13. De ploeg van trainer Gaston Taument wervelde en won uiteindelijk met 8-1. ‘Ik ben tevreden over wat mijn spelers vandaag hebben laten zien’, aldus Taument.
Namens de Rotterdammers opende Ilyass el Massoudi de score na zo’n tien minuten spelen. Diezelfde Feyenoord-aanvaller kon vlak na het openingsdoelpunt minder hard lachen, want bij een onschuldig duel blesseerde hij zich aan zijn hamstring. Taument: ‘Dat is wel een smetje op deze overwinning. Hopelijk valt het mee.’ Nog voor de pauze kwamen Feyenoorders Milan Hokke en Shiloh ’t Zand tot scoren, waarbij die laatste drie tegenstanders passeerde en vervolgens op fraaie wijze raak stiftte: 3-0.
In de tweede helft drukte Feyenoord, waar Guus Baars (geschorst), Jikke van Paasen, Corne van Houwelingen en Timon Bol (allen geblesseerd) ontbraken, door. ‘Mijn spelers zijn blijven voetballen en gunden elkaar de bal. Daardoor liepen we nog verder weg van MVV’ aldus Taument, die Tyrell Tearr en Max Christoffel, na een goede voorzet van Kai Bodo, Feyenoord op respectievelijk 4-0 en 5-0 zag brengen. De 6-0 van Saladin Oulad M’Hand, die twee tegenstanders uitkapte en de bal hoog inschoot, werd opgevolgd door een treffer van ’t Zand. Het laatste woord was aan Feyenoord-aanvaller Tearr, die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte.
Feyenoord Onder 13 – MVV Onder 13 8-1

11’ 1-0 Ilyass el Massoudi

27’ 2-0 Milan Hokke

32’ 3-0 Shiloh ’t Zand

36’ 4-0 Tyrell Tearr

39’ 5-0 Max Christoffel

44’ 6-0 Saladin Oulad M’Hand

52’ 7-0 Shiloh ’t Zand

56’ 7-1

69’ 8-1 Tyrell Tearr
Opstelling Feyenoord Onder 13: Remie; Van Veldhoven (41’ Jen Hong Li), Owusu, Hartjes, Rijnja; Oulad M’Hand, ’t Zand, Hokke (41’ Roels); El Massoudi (19’ Bodo), Tearr en Christoffel.