Feyenoord O19 wint ook tweede wedstrijd op internationaal toernooi

Feyenoord Onder 19 heeft ook de tweede wedstrijd van het Mladen Ramljak International Memorial Tournament gewonnen. De ploeg van trainer Dirk Kuyt was vrijdagochtend met 2-1 te sterk voor het Onder 19-team van FC Kopenhagen, nadat donderdag Kroatië Onder 19 al met dezelfde cijfers werd verslagen. Door de zege is Feyenoord Onder 19 dicht bij een plek in de finale van het toernooi.

Net als de eerste wedstrijd van het toernooi kende Feyenoord Onder 19 – FC Kopenhagen Onder 19 een gelijk opgaande beginfase. Het eerste gevaar kwam van de Deense jeugdploeg. Doelman Joey Koorevaar kon met zijn vingertoppen bij een hard schot, dat daarna op de paal ketste.

De score werd niet veel later geopend door Splinter de Mooij, die tegen Kroatië Onder 19 ook al twee keer trefzeker was. Naoufal Bannis zag zijn schot in eerste instantie worden gekeerd door de doelman, maar De Mooij kon daarna binnenschieten: 1-0.

Gedisciplineerd

In de tweede helft ging FC Kopenhagen Onder 19 wat brutaler spelen en werd het een paar keer gevaarlijk. Vanaf de penaltystip kwamen de Denen uiteindelijk op gelijke hoogte. Feyenoord Onder 19 liet zich door de tegenslag echter niet gek maken en bleef gedisciplineerd spelen.

De gelijke stand was daardoor ook van korte duur. Enkele minuten na de 1-1 zette Ezra Hoogenboom een aanval op, waarna de bal via Ravi Yates uitkwam bij De Mooij. Laatstgenoemde loste op de rand van het zestienmetergebied een bekeken schot, waarmee hij de vijandelijke doelman passeerde: 2-1. Dit was ook de eindstand.

Door de overwinning heeft Feyenoord Onder 19 aan een gelijkspel in de laatste groepswedstrijd genoeg om de finale van het Kroatische jeugdtoernooi te bereiken. Zaterdagochtend speelt het Onder 19-team van Feyenoord Academy tegen de leeftijdsgenoten van NK Maribor. De finale staat zondag op het programma.

Feyenoord Onder 19 – FC Kopenhagen Onder 19 2-1 (1-0)

29’ 1-0 De Mooij

66’ 1-1 (strafschop)

77’ 2-1 De Mooij