Feyenoord O19 wint met 3-0 van Fc Utrecht O19

Feyenoord Onder 19 heeft de sprankelende overwinning op sc Heerenveen Onder 19 (0-5) woensdagavond een mooi vervolg gegeven. Het team was met 3-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Halverwege de wedstrijd stond de eindstand al op het scorebord.

Gewijzigde opstelling
Trainer Dirk Kuyt kon woensdag op een aantal spelers geen beroep doen. Naoufal Bannis, die afgelopen zaterdag drie keer scoorde tegen sc Heerenveen Onder 19, ontbrak wegens interlandverplichtingen met Oranje Onder 17. Ook Lutsharel Geertruida, Orkun Kökcü en Achraf El Bouchataoui waren niet van de partij.

De bezoekers uit Utrecht waren niet gekomen om zich in te dekken, zo bleek wel in de beginfase. Beide teams kregen kansen in de beginfase van de wedstrijd, maar het eerste echte gevaar van de wedstrijd kwam van FC Utrecht Onder 19. De spits van de tegenstander leek gevaarlijk te worden, maar Ramon Hendriks blokte het schot knap.

Twee keer Azarkan
Ook Feyenoord Onder 19 kreeg kansen, onder andere via Noah Lewis en Cheick Touré. Beide momenten werden echter afgevlagd wegens buitenspel. Het team van trainer Kuyt opende na ruim twintig minuten de score. Na een goede steekpass vanuit het middenveld leek Crysencio Summerville op weg naar de openingstreffer, maar hij werd neergehaald in het strafschopgebied. Marouan Azarkan faalde vervolgens vanaf elf meter niet: 1-0.

Diezelfde Azarkan verdubbelde niet veel later de score. Rodney Huijgen lanceerde de aanvaller, die vervolgens knap de 2-0 op het scorebord zette. Nog voor de rust viel ook de derde Rotterdamse treffer van de avond. Cheick Touré, die voor het eerst in de basiself startte sinds zijn blessure, schoot de bal van dicht bij hard in de dak van het doel: 3-0.

Van Leeuwen alert
In de tweede helft bepaalde FC Utrecht Onder 19 lange tijd het spel. De ploeg zocht veel de aanval, maar wist niet vaak het doel van doelman Jordie van Leeuwen de vinden. De keren wanneer dit wel lukte, was de doelman van Feyenoord Onder 19 alert.

Mede door de inbreng van onder andere Toshio Lake en Roscello Vlijter kwam Feyenoord Onder 19 later weer beter in de wedstrijd. De ploeg kreeg enkele mogelijkheden om de score nog verder uit te breiden, maar de bal wilde er niet meer in. Door de 3-0 overwinning is Feyenoord Onder 19 dit seizoen nog altijd ongeslagen.

Kuyt: ‘Kwaliteit in selectie’
Dirk Kuyt was na afloop van de wedstrijd trots op zijn team. ‘Deze basisopstelling was behoorlijk gewijzigd vergeleken met de basiself waar we de laatste weken mee speelden. Vooraf vertelde ik de jongens dat ik vertrouwde in hun kwaliteiten en ze hebben het goed ingevuld. Daar ben ik trots op en het laat de kwaliteit van onze selectie zien.’

Feyenoord Onder 19 – FC Utrecht Onder 19 3-0 (3-0)
22′ 1-0 Azarkan (strafschop)
27′ 2-0 Azarkan
38′ 3-0 Touré

Opstelling Feyenoord Onder 19: Van Leeuwen; Hall, Lewis, Hendriks, Loshi (80′ Wong-Si-Kwie); Huijgen, Gündüz (84′ Brugman), Yates (70′ Vlijter); Summerville, Touré (46′ Belarbi, 65′ Lake), Azarkan.