Feyenoord O19 wint laatste competitieduel van seizoen

Feyenoord Onder 19 heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy won op Varkenoord met 2-0 van de leeftijdsgenoten van Vitesse. Door de overwinning eindigt het team op de derde plaats in de Kampioenscompetitie.

De spelers van beide teams hadden zichtbaar moeite met de zeer zomerse weersomstandigheden op Varkenoord. Het begin was daarom niet heel spectaculair, al kreeg Feyenoord Onder 19 een aantal mogelijkheden om gevaarlijk te worden. Naoufal Bannis en Joel Zwarts werden echter twee keer in zeer kansrijke positie afgevlagd wegens buitenspel.

Cheick Touré, die voor het eerst in de basisopstelling Feyenoord Onder 19 begon sinds zijn blessure, kreeg vervolgens ook twee goede mogelijkheden maar de verdediging van Vitesse Onder 19 zat er twee keer goed tussen. Ook de bezoekers kregen kansen, maar de de defensie van Feyenoord Onder 19 was alert en voorkwam een aantal keer gevaar.

Na de rust leek Bannis zijn ploeg op een voorsprong te schieten. Na een goede pass van Touré kon hij de bal echter niet goed controleren waardoor zijn schot over ging. Na zeventig minuten was het wel raak voor de talenten van Feyenoord. Een schot van Zwarts werd gekeerd op de doellijn, waarna Lutsharel Geertruida de bal binnenschoot: 1-0.

Met een aantal wissels probeerde Feyenoord Onder 19 de voorsprong in de slotfase te vergroten. Onder andere Jaron Vicario, die deze week zijn handtekening onder zijn eerste profcontract zette, kwam binnen de lijnen. De aanvaller leek Marouan Azarkan weg te sturen om de 2-0 te maken, maar zijn inzet ging net naast het doel. In de uiterste slotfase bepaalde Joel Zwarts, op aangeven van Jordy Wehrmann, de eindstand op 2-0.

‘Vooral in het begin van de wedstrijd was het moeizaam. Het was heel warm,’ sprak Zwarts na de wedstrijd. ‘In de tweede helft ging het beter en stelden we de overwinning veilig. Ook goed voor mijn statistieken dat ik een doelpuntje mocht meepikken. Nu op naar de bekerfinale, hét moment voor ons om een prijs te pakken.’

Het Onder 19-team van Feyenoord Academy staat komende zaterdag tegenover PSV Onder 19 in de bekerfinale. De wedstrijd begint om 12:30 uur op Varkenoord.

Feyenoord Onder 19 – Vitesse Onder 19 2-0 (0-0)