Feyenoord O19 verliest nipt van Ajax O19

Feyenoord Onder 19 heeft dinsdag de uitwedstrijd tegen Ajax A1 nipt verloren. De ploeg van trainer Marcel Koning ging op sportpark De Toekomst met 1-0 onderuit. Eerder op de dag verloor Feyenoord Onder 16 met 3-1 van PSV.Feyenoord Onder 19 zesde in kampioenspoule na nederlaag in Amsterdam

.

Trainer Marcel Koning zag zijn elftal op bezoek bij Ajax al in de openingsfase goed weg komen bij een grote kans voor de thuisploeg, maar Feyenoord Onder 19 herpakte zich nadat het ongeschonden het eerste kwartier door was gekomen. De ploeg wist in de fase tot de rust ook de eerste kansen te creëren, terwijl mede dankzij goed keeperswerk van Justin Bijlow achterin de nul werd gehouden.

.

Feyenoord kreeg een kwartier voor tijd een grote mogelijkheid om de score te openen, maar kreeg de bal in twee instanties niet in het doel. Dat bleek een dure misser, want een minuut later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Ajax-middenvelder Carel Eiting schoot toen een afvallende bal van afstand achter keeper Bijlow.

.

‘Het geluk was zoals vaker dit seizoen niet aan onze zijde’, vertelde trainer Marcel Koning na afloop. ‘In het laatste kwartier hebben we nog voornamelijk op de helft van de tegenstander gespeeld, maar het kwartje viel niet de juiste kant op. Dat is uiteindelijk zonde, als je ziet hoe de wedstrijd voor ons is verlopen.’

.

Feyenoord Onder 19 staat na de nederlaag in Amsterdam op de zesde plaats in de kampioenspoule van acht, met tien punten uit tien duels. Aanstaande zaterdag gaat Onder 19 op bezoek bij hekkensluiter N.E.C./FC Oss A1.

.

Ajax A1 – Feyenoord Onder 19 1-0

75’ 1-0 Eiting

.

Opstellingen:

Ajax A1: De Lange; Van Zweeden, De Ligt, Bergsma, Zeefuik; Eiting, Nouri, De Wit; Cerny, Dolberg en Dekker.

.

Feyenoord Onder 19: Bijlow; Kingsale, Hammouti, Koomen (77’ Hansson), Knoester; Hamer, El Hankouri (57’ Fernandes), Absalem (46’ Zwartjens); Den Hoedt (41’ Robertha), Janga en Franse (61’ Herrmann).

.

Feyenoord Onder 16 delft onderspit in Eindhoven

.

Feyenoord Onder 16 heeft dinsdagmiddag de uitwedstrijd tegen PSV Onder 16 met 3-1 verloren. De ploeg van trainer Edwin de Graaf keek op de Herdgang kort na de rust al tegen een 3-0 achterstand aan, waarna Ian Smeulens in de slotfase met een rake vrije trap namens de Rotterdammers het net vond.

.

Verdedigend stak het de eerste helft goed in elkaar bij Feyenoord, dat op slag van rust na een persoonlijke fout toch op achterstand kwam. Tijdens de pauze hield De Graaf zijn spelers voor in de tweede helft het baltempo te verhogen en meer te variëren in het aanvalsspel. ‘Alleen gaven we direct na de rust nog twee doelpunten weg, waardoor de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was’, zei de coach.

.

Feyenoord kwam in Eindhoven met name in aanvallend opzicht te kort. De Graaf: ‘We hadden voorin te weinig stootkracht. Het is zonde dat we de tegendoelpunten zo makkelijk weg hebben gegeven, al was PSV vandaag simpelweg ook sterker dan wij.’