Feyenoord O19 verliest met 1-2 van ADO O19

Na de midweekse remise tegen Manchester City in de UEFA Youth League beleefde Feyenoord Onder 19 zaterdag een pijnlijke middag. Het hoogste team van Feyenoord Academy ontving de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag op Varkenoord en ging met 1-2 onderuit.

Feyenoord Onder 19, dat enkele basiskrachten miste in verband met de wedstrijd van Feyenoord 2 van aanstaande maandag, begon uitstekend aan de wedstrijd. Het resulteerde in een vroege openingstreffer van aanvaller Rodney Huijgen, die een voorzet van Alex Bangura binnen schoot. Na de 1-0 kreeg het team van Feyenoord Academy een groot aantal kansen om de score te verdubbelen, onder andere via Joel Zwarts. Zijn inzet eindigde echter op de lat. Ook één-op-één met de vijandelijke doelman lukte het hem niet om te scoren.

Zo’n vijf minuten voor het rustsignaal kwam ADO Den Haag Onder 19 uit het niets op gelijke hoogte. In de eerste uitgespeelde ADO-kans van de wedstrijd werd de Feyenoord-defensie makkelijk gepasseerd en zorgde spits Delano Ladan voor de 1-1, wat ook de ruststand was.

In de tweede helft kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en hadden zij enige tijd overwicht op het veld. Onder meer met invallers Cheick Touré en Jordy Wehrmann, die na weken blessureleed hun rentree maakten, hoopte Feyenoord Onder 19 een nieuwe voorsprong te forceren. Die derde treffer van de middag viel na ruim 65 minuten echter aan de andere kant, waardoor Feyenoord in de achtervolging moest.

De uitgelezen mogelijkheid om weer op gelijke hoogte te komen, leek de ploeg een kwartier voor het einde van de wedstrijd te krijgen. Scheidsrechter Kreeft legde de bal op de stip na een handsbal van een verdediger van ADO Den Haag. Tyrell Malacia ging klaarstaan om de strafschop te nemen. Maar op dat moment kwam de arbiter, tot verbazing van het aanwezige publiek, toch terug op zijn beslissing, waardoor de strafschop niet doorging. Touré kreeg vlak voor het laatste fluitsignaal nog een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal raakte de paal.

Trainer Adriaanse sprak na afloop van de wedstrijd van ‘een domper’. ‘We begonnen goed en creëerden een aantal goede kansen. Na de 1-0 hadden we nog een keer moeten scoren, dan hadden we afstand kunnen nemen. Dat gebeurde niet en we gaven vervolgens twee doelpunten simpel weg. Dit is een onnodige nederlaag. Het enige lichtpuntje van deze middag is dat Cheick en Jordy weer speelminuten hebben gemaakt, dat is goed.’

Feyenoord Onder 19 – ADO Den Haag Onder 19 1-2 (1-1)