Nieuws

Feyenoord O19 verliest bij aartsrivaal met 3-1

on

Feyenoord Onder 19 vocht zaterdagmiddag in Amsterdam voor wat het waard was, maar kwam uiteindelijk tekort tegen Ajax Onder 19. Op De Toekomst won de thuisploeg met 3-1. ‘Eén fase in de eerste helft waarin we het even kwijt waren, heeft ons helaas genekt vandaag,’ analyseerde trainer Damien Hertog.

.

Ajax begon aan het duel in de wetenschap dat het aan een punt genoeg zou hebben om landskampioen te worden. ‘Er was ons dus alles aan gelegen dat te voorkomen,’ vertelde Hartog. ‘Er was veel publiek, zo’n 3.000 man. Die maakten flink wat lawaai en ik moet zeggen dat we ze redelijk rustig kregen in de eerste twintig minuten.’ Feyenoord creëerde een aantal mogelijkheden, maar die werden niet verzilverd. Hertog: ‘We hadden echt een goal moeten maken.’

.

Langzaam maar zeker kwam Ajax beter in zijn spel, resulterend in de 1-0 in de 21ste minuut. ‘Een harde dreun,’ merkte Hertog, die zag dat zijn ploeg het vervolgens erg moeilijk kreeg. Vijf minuten laten kwamen de Amsterdammers namelijk op 2-0 en na een halfuur spelen stond er 3-0 op het scorebord. ‘En dan weet je gewoon dat het bijna gelopen is,’ aldus Hertog.

.

Feyenoord gaf echter niet op en wilde koste wat kost toch nog een resultaat boeken. De 3-1 van Ozan Kökcü in de 56ste minuut was terecht, maar de bezoekers konden het Ajax daarna niet meer lastig maken. ‘We hebben tot de laatste minuut gevochten, maar al met al was het niet genoeg,’ erkende Hertog, die volgende week met Onder 19 het competitieseizoen afsluit met een thuiswedstrijd tegen PSV. ‘Nog een mooi affiche.’

.

Ajax Onder 19 – Feyenoord Onder 19 3-1

Scoreverloop:

21′ 1-0

26′ 2-0

32′ 3-0

56′ 3-1 Ozan Kökcü

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Sinteur; Smulder (78′ Butter), Robertha (46′ Huijgen), Touré; Kökcü (78′ Kalentjev), Vente en Hansson (60′ Wehrmann).

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou